lijevo: KB Sveti Duh, u sredini: Mamića uvode u u automobil neposredno nakon napada, desno: vozač iz prtljažnika vadi potrepštine kako bi ih odnio Zdravku Mamiću u bolnici
 Damir Krajač / CROPIX, HINA/ Fena/ Mario Loncar/ ds
NAKON NAPADA

MAMIĆ STIGAO U ZAGREB, PRIMILI SU GA U BOLNICI NA SVETOM DUHU Smješten je na odjelu ortopedije, doznali smo koliko bi trebao ostati u bolnici

Piše: Goranka JureškoObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 21:19

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić došao je u utorak oko 17.45 u Kliničku bolnicu Sveti Duh. Stigao je svojim BMW-om u pratnji vozača i supruge, a u bolnicu je uvezen u kolicima.

Kasnije je stigao i njegov sin Mario u pratnji nekoliko drugih osoba, a tijekom večeri Mamićev vozač se u nekoliko navrata vraćao do BMW-a kako bi iz prtljažnika automobila uzeo neke potrepštine i odnio ih Mamiću.

Očevici za Jutarnji kažu da je Mamić pri dolasku u Zagreb bio jako znojan i vidno iscrpljen.

Na izlasku iz bolnice viđeni su i povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković te član Uprave Dinama Krešimir Antolić, koji su se zadržali u kratkom razgovoru s Mamićevim vozačem.

Kako doznajemo, savjetnik Dinama primljen je na hitni prijem KB-a Sveti Duh, a liječnici su odmah napravili prve preglede i pretrage i utvrdili da ima prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Mamićeva je sreća što metak nije oštetio glavne krvne žile, živce i kosti, ali će svejedno morati ostati nekoliko dana u bolnici.

Nakon pregleda i pretraga, Mamić je smješten na odjel ortopedije, koji inače vodi liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Saša Janković.

Liječnici su mu odmah propisali antibiotsku terapiju koju će morati primati najmanje tri dana, kako bi se izbjegla sepsa, što nije rijetkost kod prostrijelnih rana.

S obzirom da su se pojavile informacije prema kojima je Mamić najavio odlazak u Albaniju već u srijedu, u slučaju da on odluči izaći ranije iz bolnice, to može učiniti samo na vlastitu odgovornost jer je u takvim slučajevima upravo propisana terapija - boravak u bolnici.

Linker
19. travanj 2024 11:39