Zdravko Mamić
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX
NEPRAVAMOĆNA PRESUDA

MAMIĆA OSLOBODILI U SLUČAJU 'IŠČUPAT ĆU TI GRKLJAN' Dinamov savjetnik: 'Ćurković mi se zavaljen u fotelju smijuljio pa sam mu kolokvijalno to rekao'

Piše: Hajdi Karakaš JakubinObjavljeno: 29. rujan 2016. 22:53

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nepravomoćno je oslobođen krivnje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu za prijetnje “čupanjem grkljana” nogometnom menadžeru Davoru Ćurkoviću, Željku Pakasinu te Branku Muriću, ocu nogometaša Roberta Murića.

Sva trojica oštećenih koji su u Državnom odvjetništvu opisala strahove nakon Mamićevog ispada, na sudu su odlučila okrenuti ploču promijenivši iskaze, a kako to obično biva u takvim slučajevima, kompletan trošak suđenja na kraju će platiti porezni obveznici jer je kazneni progon u ime Mamićevih “žrtava” preuzeo DORH. Za razliku od tužiteljstva Mamić je zadovoljan oslobađajućim ishodom jer je od početka tvrdio da nije kriv već da je Dinamo zavaljan transferom Roberta Murića u Ajax.

- Tužiteljstvo ima interes da budem osuđen i zatvoren. Bezobzirno su inzistirali na kaznenom progonu nakon što su četiri svjedoka (Zoran Mamić, Željko Tiha, Krešimir Antolić i Tomislav Svetina) svjedočila suprotno tvrdnjama tužiteljstva kao i troje oštećenih koji su na sudu svjedočili drugačije od onog izrečenog u istrazi. Ovo je najveća sramota hrvatskog pravosuđa kojem prisustvujem jer tužiteljstvo odrađuje prljave političke zadatke koje je, međutim, ovaj sud raskrinkao! Jedno ozbiljno europsko-hrvatsko odvjetničko društvo osmislilo je plan kako opljačkati Dinamo, a moje nespretne rečenice koje nitko nije shvatio ozbiljno jer i nisu bile ozbiljne, iskoristili su da me se sotonizira. Naime, slali su dopise Uefi i Fifi da je mali Robert Murić u stresu i strahu od mene te da ga mobingiram. Uefa je uvijek na strani djeteta pa su Muriću dali dozvolu da se registrira u Ajaxu. Čuo sam da su dobili na svoje privatne račune četiri milijuna eura od Ajaxa, a nakon što su realizirali taj plan zarade, odlučili su sprati svoje grijehe zbog kojih sam ja sad na sudu – objasnio je sutkinji u svom svjedočenju Zdravko Mamić napominjući kako je “plaćen i izabran da štiti interese Dinama kojem je privredio 300 milijuna eura neto dobiti iz Europe, da bi na kraju klub bio opljačkan za 15 milijuna eura”.

Rad u Dinamu i nogometu općenito Mamić je opisao kao “plivanje u bazenu u kojem nema morskih pasa već samo plivaju pirane”.

- Javnost je svršavala kad se vidjelo da će Dinamo ostati bez dragulja Roberta Murića, a praksa je pokazala da se dečko ne razvija u tom smjeru, da su ljudi odgovorni za kriminalno djelo dobili novac, a svi ostali su izgubili. Prije 40 dana Marijan Vlak je bio na sastanku sa Brankom Murićem po njegovoj želji. Roberta i dalje želimo u Dinamu u kojem je već mogao ostvariti svoj potencijal. Naglasit ću opet da nema humanijeg i socijalno osjetljivijeg čovjeka od mene, a u Muriću, Ćurkoviću i Pakasinu nisam imao namjeru izazvati nikakav strah jer je to bio ispad među prijateljima od kojih dvojici onaj dan na sastanku nije bilo mjesta, a jedina komunikacija na tom sastanku u Plavom salonu bila je zapravo s Ćurkovićem koji je nekulturno sjedio zavaljen u fotelju i kojeg sam pitao jel me zajebava kad mi je rekao da "Zoka nije mogao doć jer ima slomljenu nogu a da je Vlada na putu" – pojasnio je dalje Zdravko Mamić opisavši okolnosti koje su dovele do tog famoznog sastanka krajem 2013. godine.

Naime, par dana prije toga Mamić je na stadionu ugledao Branka Murića i profesora Željka Tihu, koji je Murićevom sinu bio velika podrška, vozač i koji je Roberta usmjerio u Dinamo.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE

Linker
19. travanj 2024 12:47