REUTERS/Ciro De Luca
SOUDANIJEV SUIGRAČ

MANDŽUKIĆU I PJACI PRISTIŽE HIT-IGRAČ? Najbolji nogometaš Premiershipa dolazi u Juventus i ispisuje povijest svoje zemlje?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 18. ožujak 2017. 12:09

Aktualni prvak Italije Juventus bacio je oko na alžirskog reprezentativca Riyada Mahreza, sadašnjeg igrača Leicester Citya i službeno najboljeg igrača Premeirshipa za proteklu sezonu 2015/2016, prema izboru igrača u toj ligi.

Juventus bi, pišu talijanski mediji, mogao uskoro korigirati sustav igre, a u fokus su im došli krilni napadači istančanog ukusa za igru poput Mahreza. Alžirac je postigao osam pogodaka dosad u svim natjecanjima, dok je protekle godine, u kojoj je dobio prestižnu nagradu po izboru igrača engleske lige, zabio čak 17 puta. Sjajan učinak je upotpunio s 10 asistencija, a ugovor mu s Lisicama vrijedi do 2020. godine.

Inače, ako 26-godišnjak zaista dođe u torinsku škvadru, postat će prvi Alžirac u povijesti ovog slavnog kluba, a Leicester će u svakom slučaju napraviti fantastičan posao, prodali Mahreza u Juventus ili negdje drugdje: kupili su ga, naime, za svega pola milijuna eura (od francuskog Le Havrea), a gotovo je neizbježno da inkasiraju barem nekoliko desetaka milijuna eura kod transfera.

Mahrez je dosad 30 puta zaigrao za nacionalnu selekciju Alžira postigavši osam pogodaka, a društvo mu je nerijetko pravio i El Arabi Hilal Soudani (40 nastupa, 21 gol), jedan od ključnih igrača aktualnog hrvatskog prvaka Dinama.

Linker
20. travanj 2024 13:25