Reuters
NE ŽELI IZ MADRIDA

MODRIĆ ODBIO BILO KAKVU MOGUĆNOST ODLASKA IZ REALA 'Ponosan sam što sam Realova 'desetka': Igram najbolji nogomet u karijeri i uživam u svakom danu!'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 16. listopad 2017. 18:23

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji će u utorak u Ligi prvaka zaigrati protiv svog bivšeg kluba Tottenhama, rekao je kako uživa u Real Madridu jer je trener Zinedine Zidane unio mir u momčad.

- Treninzi koje Zidane svakodnevno vodi posebni su, pa uživamo u njima. On je zaslužan za uspjehe koje smo ostvarili proteklih godina. Unio je mir i stabilnost u momčad stvorivši fantastičnu atmosferu - izjavio je Modrić u razgovoru za internetsku stranicu UEFA.com.

- Zidane želi da se svi igrači osjećaju važni i posebni, a to je teško postići u velikim klubovima, no on je uspio. Njegova karizma također je odigrala važnu ulogu. Ponekad nam se pridruži u treniranju, pa dodatno uživamo videći kako je sačuvao vještine koje je imao kao igrač - dodao je vezni igrač Real Madrida.

Europski prvak u utorak će na Santiago Bernabeuu odmjeriti snage s Tottenhamom u trećem kolu skupine Lige prvaka. Real Madrid i Tottenham imaju po 6 bodova u skupini H, dok su Borussia Dortmund i APOEL bez bodova.

- Tottenham je puno napredovao kao klub te se pretvorio u momčad koja se bori za naslov prvaka u Engleskoj - rekao je 32-godišnji Modrić, koji je ondje igrao od 2008. do 2012.

Lijepa sjećanja

- To je bio prvi internacionalni klub u mojoj karijeri. Ondje sam proveo četiri prekrasne godine, navijači su bili sjajni prema meni, pa imam samo lijepa sjećanja. Nažalost, nećemo moći igrati na White Hart Laneu, no Wembley je također fantastičan stadion te će biti zadovoljstvo istrčati ondje - izjavio je hrvatski reprezentativac.

- Tottenham je puno uložio, ima novo igralište za treniranje, bori se za naslov, a sve je to zaslužio zbog svoje tradicije i publike. Želim mu sve najbolje osim u dvjema utakmicama koje ćemo odigrati protiv njih - dodao je.

Nakon godina u Londonu, Modrić je u kolovozu 2012. prešao u Real Madrid.

Idealan klub

- Nakon što sam u Tottenhamu dotaknuo plafon bio mi je potreban novi izazov kako bih karijeru doveo na idući razinu. Real Madrid je idealan klub za mene, a kada sam bio čuo da je zainteresiran za moje usluge, ništa mi nije bilo važnije na svijetu. Transfer mi je pomogao da se popnem na višu razinu - rekao je nakon što se u subotu odmarao na klupi u Getafeu, madridskom predgrađu, gdje su njegovi suigrači pobijedili domaćina sa 2:1 u prvenstvenoj utakmici. Protiv Tottenhama bi trebao startati u udarnoj postavi.

- Igram najbolji nogomet u karijeri i svaki dan se osjećam dobro. Igrati na Santiago Bernabeuu je posebno. To je najljepši stadion na kojem sam igrao. Uživam u svakom trenutku te se nadam da će potrajati puno godina - napomenuo je. U Madridu ima ugovor do ljeta 2020.

Ponosan sam što sam Realova ‘desetka’

Dosad je tri puta osvojio Ligu prvaka, a prošle sezone i španjolsko prvenstvo, prvi domaći naslov prvaka nakon svibnja 2012.

- To osvajanje titula čini još posebnijim igranje za Real Madrid. Ovo je klub koji je najviše puta osvojio naslov prvaka Europe i zbog toga je poznat. Osvojili smo gotovo sve što se moglo osvojiti posljednjih godina, a sada moramo ostati snažni kako bi smo osvojili još Liga prvaka u nadolazećim sezonama.

Modrić je ljetos dobio dres s brojem 10 nakon Jamesova odlaska.

- Iznimno sam ponosan što nosim ‘desetku’, broj bogat poviješću. To mi je najdraži broj, a kada mi se ukazala prilika uzeti ga nisam oklijevao.

Linker
18. travanj 2024 13:35