AP
MAGAZIN LP-A

'Modrić treba Realu za plan C'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2012. 14:43

Novi tiskano izdanje magazina Champions League donosi tekst o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Real Madrida Luki Modriću. U njemu se postavlja pitanje kako trener Reala Jose Mourinho namjerava iskoristiti Modrića, kojeg je ljetos Real uz odštetu od 33 milijuna funti doveo iz Tottenhama.

"Modrićeva inventivnost i vještine u vraćanju posjeda lopte ključne su za Mourinhov plan C: dominaciju u posjedu lopte. U trenerovoj prvoj sezoni na Santiago Bernabeuu "los blancosi" su bili brzi i snažni u kontranapadima. Sezone 2011/12 više si naglaska dali na zadržavanje lopte u posjedu. U sezoni 2012/13 Mourinho vjeruje kako će prilagodljivost i inteligencija novog playmakera pomoći njegovoj momčadi da dominira", stoji u tekstu magazina.

"Modrića se može iskoristiti uz Alonsa kao drugog povučenog pivota u slučaju da protivnik "parkira autobus", kao klasičnog playmakera kada je njegova kreativnost potrebna za otključavanje tvrdoglavih obrana, ili u formaciji 4-3-3 kako bi se osujetile momčadi koje vole držati posjed lopte."

Također se u tekstu o Modriću dodaje da su ga već u Madridu prozvali "balkanski Cruyff", kao i da će ga navijači Reala "voljeti vječno" uspije li ponoviti uspjeh svog idola Zvonimira Bobana - osvojiti Ligu prvaka.

Linker
20. travanj 2024 04:40