Foto: Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
NE MISLE SE UNAPRIJED PREDATI

MOŽE LI OSJEČKA EUROPSKA BAJKA POTRAJATI JOŠ MALO? 'PSV je najveći klub s kojim je Osijek ikada igrao, ali bit ćemo tvrd orah!'

'Kad se samo sjetim da je u njegovu godišnjem budžetu 100 milijuna eura, to itekako govori o njegovoj moći'
Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. srpanj 2017. 18:56

U jurnjavi za što bržom vijesti ponetko se i zaigra, bude brzoplet i plasira netočnu informaciju. Krivo čuo ili shvatio, nebitno, ali netočno svakako. Tako je i jučer osvanula priča o silenzio stampa što je, navodno, proglasio trener osječkih Bijelo-plavih. A nije. Nema ni zašto.

Doduše, sa svojim je učenicima daleko od grada na Dravi i pripreme za predstojeći, prvi od dva ugleda s PSV-om provodi u Puli. Dakako, u takvoj je situaciji komunikaciju teže uspostaviti nego kada je u Osijeku. Osim toga, za neupućene, Zoran Zekić nije tip čovjeka koji se ljuti na svaku, pa i možebitno prestrogu kritiku, napisanu ili izgovorenu. Zna, istina, ponekad na packe novinara odgovoriti podbadajući ih istom mjerom, ali silenzio stampa?

Nema silenzija

Ne! To nije ni njegov stil ni način ponašanja. Stoga eto i potvrde, evo njegovih riječi.

- Radim i radimo kao i dosad, ni na koga se osobno ne ljutim i nemam za to razloga. Doduše, bilo je nekih primjedbi igrača već nakon remija s Rudešom da su kritike na njihov račun preoštre. Ali podsjetio sam ih da su kritika već jako dugo pošteđeni, onih poimence. Ne ulazim pritom u to jesu li ih zaslužili ili ne, ali nitko od njih poimenično nigdje u medijima nije prozvan, a pogotovo ne uvredljivo - kazao je Zoran Zekić.

I inače ima kvalitetan odnos s predstavnicima medija i redovito ih upućuje da ako treba nekome uputiti kritiku, neka se to čini na njegov račun, a da se igrače poštedi koliko se god može.

- Možda ih i previše čuvam, ali to je moja stvar i ako je tako, onda i moj problem. Na igrače ne dam - krut je Zekić.

No svima je koji su na bilo koji način vezani uz Osijek ipak važnija tema ono što će biti u četvrtak - gostovanje u Eindhovenu.

- Slažem se, to je ono o čemu svi razmišljamo i moramo razmišljati. Po svim parametrima, PSV je najveći i najtrofejniji klub koji je ikada gostovao u gradu na Dravi.

Svoje učenike svakodnevno puni informacijama o igri Nizozemaca. Objašnjava im sve uočene detalje, ukazuje na jače strane i one malo slabije, u kojima bi se moglo naći prostora za nešto više od pukog odupiranja u želji za izbjegavanjem poraza.

- Brzina je velika snaga našeg protivnika. Ne u nekom pojedincu već u cijeloj momčadi, u brzini lopte pri međusobnoj predaji, ali i travnjak je u Eidenhovenu takav da omogućava brze akcije. Pred nama je iznimno zahtjevna utakmica. Želimo biti domaćinu tvrd orah i za to se spremamo.

Igraju najagilniji

Za nastupe u europskim pretkolima Bijelo-plavi već imaju standardiziranu udarnu momčad; izmjene se u njoj rade samo u domaćem prvenstvu. No ovaj put, za utakmicu s PSV-om, strateg će se Osijeka, izgleda, odlučiti za neke promjene kojih dosad nije bilo. Kakve i koje, to ne otkriva, ali jezgrovito navodi:

- U četvrtak će igrati oni koji su trenutačno u najboljem stanju i najagilniji. Vodit ću pritom računa i da u momčadi imam one igrače koji mogu u taktičkom smislu odgovoriti Nizozemaca.

Kad se samo sjetim da imaju 100 milijuna eura proračuna...

Zekić govori razborito...

- Ždrijeb je htio da se prva utakmica igra na njihovu terenu, na to ne možemo utjecati, ali pripremiti se i psihički i fizički da ondje odigramo najbolje što možemo i pokušamo doći do rezultata koji bi nam omogućio da u uzvratu imamo veliku i neizvjesnu utakmicu - to možemo. Uh, PSV je stvarno jak. Na svim razinama. Kad se samo sjetim da je u njegovu godišnjem budžetu 100 milijuna eura, to itekako govori o njegovoj moći.

Linker
25. travanj 2024 03:23