Giuseppe Bellini/Getty Images / Getty Images
KAO U STARA VREMENA

MOŽEMO LI GOVORITI O VELIKOM COMEBACKU NEKADAŠNJEG EUROPSKOG PRVAKA? Ulažu se silni milijuni i spremaju senzacionalni transferi

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 08. travanj 2017. 13:19

Nekadašnji francuski i europski prvak (iz 1993. godine) Olympique Marseille hodao je bos po trnju proteklih godina. Rezultati su bili ispod klupskog renomea i tradicije, ali čini se da - polako, ali sigurno - dolazi do zaokreta i povratka na stare staze slave.

Naime, u klub je nedavno upumpan svježi kapital američkog odvjetnika Franka McCourta, prvi konkretni koraci napravljeni su zimus, a sada se najavljuju novi iskoraci. Slaže se igračka križaljka za sljedeću sezonu, misli se na vrijeme i najavljuju velika pojačanja...

Marseille je tako na listu želja pribilježio, kada govorimo o napadačima, Arsenalovog Oliviera Girouda, Chelseajevog Michya Batschuayia, Celticovog Moussu Dembelea, a spominjao se čak i dolazak hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, inače člana Juventusa.

Također, u kombinacijama su i proslavljeni španjolski vratar Iker Casillas, sada igrač Porta, stoper Arsenala Laurent Koscielny te veznjak Tottenhama Moussa Sissoko, kao i veznjak Porta Andre Silva. Puno je imena u igri, na jugu Francusku očito ne manjka ambicija.

MARSEILLE, FRANCE - SEPTEMBER 28:  The fans of Marseille show a choreography before the UEFA Champions League group F match between Olympique Marseille and Borussia Dortmund at Velodrome stadium on September 28, 2011 in Marseille, France.  (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Međutim, tek treba vidjeti što će se od zacrtanog ostvariti: Marseille je bacio oko na skupe igrače, primjerice, odšteta za Girouda bi iznosila više od 40 milijuna eura, a i pitanje tko bi od njih stvarno htio doći s obzirom na ne baš blistavu trenutačnu situaciju.

- Marseille? Zašto ne, ali ne sad. Sad sam koncentriran na Arsenal. Možda jednog dana, nikad ne reci nikad – izjavio je primjerice Giroud.

Doduše, prvi koraci su ostvareni i to zimus: došao je Dimitri Payet, kao i još jedan proslavljeni francuski nogometaš – Patrice Evra – što je pokazatelj da se može pucati visoko. U svakom slučaju, navijači i pristalice bivšeg ovog popularnog kluba imaju se čemu nadati.

Linker
03. svibanj 2024 09:02