Bruno Marić
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
OSUDIO NAPAD

NAJBOLJI HRVATSKI SUDAC TAKOĐER JE BIO ŽRTVA HULIGANSKIH NAPADA 'Ovdje se radi o klasičnom terorizmu. Udariti čovjeka s leđa u glavu je dno dna'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. lipanj 2017. 15:26

Nogometni sudac Bruno Marić bio je žrtva napada u jednom restoranu u Stobreču. Prošao je gore od Zdravka Mamića, on nije dobio šakom u glavu, napadnut je šipkama i bokserom.

- Ovdje se radi o klasičnom terorizmu! Udariti čovjeka kukavički s leđa u glavu je dno dna. Apsolutno se radi o činu koji se može izjednačiti s terorizmom. Mogao je Mamić udariti glavom o beton, o rub broda, danas ne bi bio živ. A sud kaže da je to - prekršaj!? Dok država i društvo ne stanu na kraj ovakvim ljudima, poput ovog kukavnog smrada koji napada s leđa, neće se nikad razriješiti problem ovakvih događaja. Znači, ako se u bilo kojem segmentu društva pojavi neka osoba koja nekom ne odgovara, može se krenuti u napad, udarati... Može vas netko ako mu se ne sviđate napasti dok šećete s djecom, udarati toljagom po glavi dok ručate u restoranu.

Bruno Marić kaže da je on u napadu prošao mnogo gore, ali također i ističe sljedeće...

- Međutim, kad sam vidio snimku tog kukavičkog napada s leđa, nisam mogao doći k sebi. A kad još vidim da se sve to u nekim medijima i opravdava, ne mogu vjerovati. Koja se poruka šalje? Dođite dragi turisti na hrvatsku obalu, na najljepši otok Hrvatske, ali budite dobri, jer ako okrenete leđa, a nekom se ne sviđate, dobit ćete šakom u glavu. A taj koji vas je pogodio šakom i nanio ozljede, bit će kažnjen prekršajem, a na svom otoku postat će narodni heroj! Bit će mu plaćeni sudski troškovi, vjerojatno će moći ručati besplatno u svim restoranima i zaradit će više novaca nego što je ikad zaradio u životu!

Linker
05. rujan 2024 18:48