Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
BOLNO RAZDOBLJE

NAJDRAŽI DRES POSTAJE SAMO BLIJEDA USPOMENA Suigrač Vatrenih reagirao nakon novog odbacivanja, mrlju iz prošlosti mu nitko ne zaboravlja

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 25. ožujak 2017. 13:23

Reprezentacija Francuske danas će odmjeriti snage s Luksemburgom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a u sastavu ponovno neće biti Karima Benzeme.

Napadač madridskog Reala i suigrač hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Matea Kovačića ponovno nije pozvan u nacionalnu selekciju i tako nastavlja svoj križni put koji traje već dugo vremena. Izgleda da ga skandal oko ucjenjivanja suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene očito ga košta sve skuplje i skuplje...

- Meni je rečeno da ne mogu biti u reprezentaciji, ali pravno nisam osuđen pa bi trebala vrijediti presumpcija nevinosti, dok sa sportske strane ne razumijem kako sam izostavljen. Izbornik Deschamps je podlegao pritisku rasističkog dijela Francuske - izjavio je Benzema španjolskim medijima.


---Karim Benzema Skills - Show 2015-_2016 HD - by amazingVideoss

Realova zvijezda se, podsjetimo, u središtu afere našla prije godinu i pol dana te otad nije niti jednom pozvan u nacionalnu selekciju. Iako je lijepo igrati za klub poput Reala, zna se pod kojom majicom srce najjače kuca.

- Naravno da je teško pada neigranje za reprezentaciju. U klubu kao što je Real svi igraju u reprezentacijama. Volim nogomet, volim velike utakmice, a u nacionalnom dresu su sve utakmice važne. Svaki put kada sam bio u reprezentaciji bio sam ispunjen ponosom, naravno da sam razočaran sada kada nisam pozvan - ističe Realov napadač.

Neigranje uzima emocionalni danak, ali Benzemi ne sjeda niti odnos pojedinih ljudi. Od slavljenog igrača kao da je postao 'persona non grata'.

- Prošlo je više od godine i pol otkako nisam u francuskoj reprezentaciji. Godina je bila teška za mene jer volim nogomet. Mislim da nije fer jer mi nitko nije ništa rekao. Ali razmišljam na način - ako me nisu izabrali, to je zbog nogometa. A ako pričamo o drugim stvarima, priča oko Valbuene, za sada nitko nije dokazao da sam kriv, nevin sam - kaže 29-godišnjak.


Karim Benzema Goal vs Ukraine France vs... by Football24

Vrijeme prolazi, a situacija se ne mijenja. Dok čeka suđenje i nada se oslobođenju, u reprezentaciji kao da vlada zavjet šutnje. Vodeći ljudi su se distancirali od Benzeme, barem tako on sam tvrdi, a u jednom trenutku se pojavila i vrlo čudna glasina.

- Trener je možda pogrešno razumio jer ja ni u jednom trenutku nisam rekao da je on rasist, niti on niti Le Graet. Osobno nikada nisam ni pomislio na to. Cijela ta priča je nejasna, ako mu se nije svidjelo što sam rekao, mogao me je nazvati i objasniti mi. Trebao me je nazvati i reći mi: Karime, o čemu to pričaš? Jasno mi je da će uvijek biti kontroverzi, ali je problem što me to sve boli jer se radi o ljudima koje jako cijenim - zaključio je Benzema.

Linker
24. travanj 2024 08:36