Ilustracija
 Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
ŠTO IM SVE NEĆE PASTI NAPAMET

NAVIJAČI PRONAŠLI NOVI NAČIN UNOŠENJA PIROTEHNIKE Nakon 'švercanja' u rektumu i ženskim spolnim organima, policiju iznenadila nova inovacija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. veljača 2017. 15:41

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 22. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili niz 'zanimljivih' događanja.

Osim standardnih pogrdnih povika s tribina, najviše je problema ovog kola bilo s pirotehnikom, kako na utakimici Hajduka i Istre na Poljudu , tako i na utakmicama Cibalije i Dinama u Vinkovcima te one između Intera i Rijeke u Zaprešiću.

Iz HOO-a su u svom izvještaju ubacili i interesantu crticu sa nedavnog skupa o „sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama“.

''Ispred Ministarstva unutrnjih poslova obavijestili su da su rigorozne mjere potrebne s ciljem otkrivanja novih načina unosa pirotehničkih sredstava na stadione. Uz već postojeće „metode“ unošenja pirotehničkih sredstava u rektumu i ženskim spolnim organima, navijači su počeli unositi pirotehnička sredstva u ustima. Tako je policija nakon tri pregleda jednog pripadnika Armade u Rijeci, tek prilikom pokušaja alkotesta iz njegove usne šupljine izvadila pirotehničku napravu veličine 6x4 cm. Razvojem novih tehnologija razvijaju se očito i pirotehnički noviteti. Dosad su „palačinke“ zaljepljene za leđa unošene na stadione a sada ih navijači lijepe i na stopala. Ono na što su upozorili ispred MUP-a je da se radi o zapaljivim sredstvima koja se ničim ne mogu ugasiti.''

MAINZ, GERMANY - SEPTEMBER 15:  FSV Mainz 05 fans create an atmosphere prior to the UEFA Europa League Group C match between 1. FSV Mainz 05 and AS Saint-Etienne at Opel Arena on September 15, 2016 in Mainz, Rhineland-Palatinate.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Linker
24. travanj 2024 11:40