Enrico Locci/Getty Images / Getty Images
ZANIMLJIVO IME

NEOBIČAN NOGOMETAŠ U JEDNOJ OD NAJBOLJIH LIGA Stigao iz najzatvorenije države svijeta i odmah oduševio: Hoće li se klub pokajati?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 13. travanj 2017. 19:00

Jedinom nogometašu iz Sjeverne Koreje u talijanskoj Serie A - Han Kwang Sonu - njegov klub Cagliari priprema ugovor i to na tri godine.

Sjevernokorejanci su prava rijetkost u europskom nogometu iz dobro poznatih razloga, kao što je iznimna izoliranost te zemlje, a 18-godišnji Kwang Son je udovoljio apetitima kluba pogotkom Torinu prošlog tjedna (poraz 2:3 kod kuće).

Mladi igrač je dosad nastupao za omladinski sastav Cagliarija koji inače zauzima 13. mjesto u prvenstvu, a igra na poziciji napadača i unatoč činjenici da dolazi iz države s prilično kontroverznom vladom, u klubu očito vjeruju u ovaj posao. Ali, ako bi se pitalo čelnike, primjerice, Fiorentine - pitanje je što bi rekli.


Naime, oni su svojevremeno potpisali s izvjesnim Choe Song Hyokom (također Sjevernokorejanac), ali se ispostavilo da 70 posto plaće odlazi na račun vlade u Pyongyangu. Raskinuli su ugovor, međutim, cijela stvar ne teče glatko i danas se spor nalazi na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Švicarskoj.

Mogući ishod bi se trebao znati uskoro, a klubu sa Sardinije ostaje nadati se da i njih ne čeka nekakva slična priča te da će Kwong Song isplatiti uloženo. Azijskog igrača inače opisuju kao 'sjajnog driblera s razvijenim osjećajem za gol'.

Linker
26. travanj 2024 11:50