CROPIX
SNAŽNA VEZA

NOSTALGIJA I NIKAD ZABORAVLJENA ROMANSA POLJUDA Vječna želja navijača Splićana želi ponovni dolazak u svoj Hajduk: Svi znaju koliko mogu dati Bijelima

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. lipanj 2017. 18:14

Dugo se odmarao u Splitu, promovirao je pritom i građevinski projekt u Podstrani u suradnji sa svojim prijateljem Džekom, ali došlo je na kraju i vrijeme za odlazak. Bolje rečeno, vrijeme za posao. Senijad Ibrićić krajem prošlog tjedna potpisao je ugovor s Domžalama.

- Na jednu sezonu. Pa ćemo vidjeti dalje - kazao je 31-godišnji fantazist, prirodna “desetka”.

- Ali neću u Domžalama imati ulogu playmakera. Bit ću klasični vezni, to sam igrao i u Koperu.

U slovenski nogomet ušao je prošlo ljeto, ali nakon godinu dana igranja u Koperu morao je promijeniti klub.

- Koper je izgubio licencu za Prvu ligu. Ne mogu reći što je pravi razlog, čini se prejednostavnim da se zbog duga prema jednom čovjeku klub izbacuje iz prvoligaškog društva. Međutim, ne mogu ništa tu učiniti, morao sam promijeniti sredinu. Otišao sam u Domžale, u klub koji igra najljepši nogomet u Sloveniji. Imamo mladog trenera, 34-godišnjeg Simona Rožmana, koji je već u prvoj sezoni na klupi Žutih uzeo Kup. Nadam se da ćemo ove sezone nastaviti s kvalitetnim igrama, već od susreta kvalifikacija Europske lige kontra Flore u četvrtak.

Ovog ljeta Ibrićić je tjednima bio u Splitu, nekako se osjećalo da bi se ponovno mogla rasplamsati stara ljubav. Međutim, nakon nekoliko godina prvi se put nije ozbiljno spomenuo njegov povratak na Poljud.

- Vjerojatno se nisam svidio, štoviše, možda sam se i zamjerio ljudima u klubu. Ostavština je to od prošlog ljeta, kada me trener Pušnik nije htio. Odnosno tražio je da se podvrgnem posebnom pregledu tjelesne spreme. Međutim, prošla sezona demantirala je Pušnika, istinski dokaz da je bivši trener Hajduka pogriješio kada je sumnjao u moje sposobnosti.

Brojke ne lažu

Kako je pogriješio?

- Brojke ne lažu. Prvi sam strijelac Kopra s sedam pogodaka, upisao sam i šest asistencija, a naposljetku sam izabran u najbolju jedanaestoricu lige. Pritom treba kazati, nisam igrao polušpicu, nego sam sve postigao iz uloge središnjeg veznog. Je li trebalo onda sumnjati u mene? Nije. Vidio sam se s Pušnikom kada je u kratkom mandatu bio trener Olimpije nakon odlaska iz Hajduka. Korektno smo se pozdravili. Ne, nikome ništa ne zamjeram. Svatko ima pravo na svoj stav, ali vrijeme pokaže tko je pogriješio u procjeni. Nije bilo potrebno takvo podcjenjivanje jer je svima poznato koliko mogu pružiti, posebno u Hajduku.

Potvrdio je to i Bojan Jorgačević, vratar Levskog, s kojim smo nedavno razgovarali. U godinu dana igranja s Ibričićem u turskom Kayseriju naučio je sve o Bijelima.

- Razgovarali smo o prošlim klubovima, pa je meni Hajduk uzeo najviše vremena, haha... Što ću, najljepše su uspomene upravo s Poljuda.

Svaka mu čast

Franko Andrijašević, nekoć Ibričićev suigrač iz Hajduka, prošle je sezone postao najbolji igrač HNL-a.

- Igrali smo zajedno, ja sam odlazio iz Hajduka kada je Franko počinjao. U Bruxellesu smo bili u postavi u mojoj posljednjoj utakmici za Hajduk. Moram priznati, nisam mogao tada reći da će jednog dana biti najbolji igrač lige. Ali svaka čast, sve je napravio svojim znanjem i radom. Šteta da Hajduk nije dokraja prepoznao njegov talent, već su s Poljuda dopustili da drugi ubiru plodove rada i materijaliziraju talent koji je odrastao u Hajdukovoj školi.

Borba za naslov

Toliko od Ibričića. Krajem rujna puni 32 godine, stoga se samo nameće pitanje planira li karijeru završiti na Poljudu. Kada se već toliko puta otvarala priča o povratku u posljednjih šest sezona, točnije otkada je iz Hajduka otišao u moskovski Lokomotiv.

- Neka se Hajduk bori za naslov pa će sve ostalo biti lakše. Život će nam svima biti ljepši. Moja je želja karijeru završiti na Poljudu, ali, znate, ne ide uvijek u životu prema planovima.

Linker
19. travanj 2024 19:38