Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
OGLASIO SE I HNS

NOVA OŠTRA OSUDA NAPADA NA MARIJA CVITANOVIĆA 'U Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa...'

Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2017. 12:50

Hrvatski nogometni savez najoštrije je u četvrtak osudio fizički napad na trenera Dinama Marija Cvitanovića koji se dogodio u Zagrebu u srijedu navečer.

Nekoliko napadača sačekalo je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Cvitanovića ispred njegovog doma te ga napalo palicama, nanijevši mu pritom ozbiljnije ozljede.

"Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce. Ponavljamo, nekažnjeno", kaže se u priopćenju HNS-a.

"Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti - sigurnost i pravdu - trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji", ističe HNS pozivajući državne institucije da što prije reagiraju i da se "ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali i ostale građane Republike Hrvatske".

Linker
20. travanj 2024 15:19