REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
IZGUBIO ŽIVCE

'ON JE KUKAVICA I VIŠE NEĆE BITI TRENER! INAČE...' Šokantna 'odluka' skupocjene zvijezde trese veliki i ugledni klub, nadređeni izvan sebe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2017. 00:37

Nogometaš Schalkea Yevhen Konoplyanka verbalno je napao trenera momčadi Markusa Weinzierla i našao se na izlaznim vratima kluba. Trener, ali i sportski direktor Christian Heidel, su mu brzo uzvratili i ukrajinski nogometaš, doveden kao veliko pojačanje prije godinu dana, karijeru bi trebao nastaviti u Engleskoj.

- On je kukavica i više neće biti trener, inače ćemo ispasti u drugu ligu - rekao je Konoplyanka jednom ukrajinskom mediju i izazvao potres u Schalkeu.

- Rekao mi je da mogu tražiti drugi klub, ali uzvratio sam mu rekavši kako ovdje nije ništa duže od mene. Trebao sam biti pojačanje i zaslužujem objašnjenje zašto nisam igrao više - kaže Ukrajinac, inače doveden iz Seville na posudbu i kasnije otkupljen za lijepih 15 milijuna eura, kao drugo najskuplje pojačanje kluba u protekloj godini.

Jedan je od najplaćenijih igrača poznatog njemačkog kluba, ali odigrao je tek pet utakmica u prvih 11. Mnogi smatraju da su upravo čudne odluke poput ove glavni razlog što je ovaj snažni klub sezonu završio na tek 11. mjestu Bundeslige.

No, dok je Konoplyanka revoltiran neigranjem, Weinzierl - gotovo plebiscitarno proglašenom 'flopom' godine u Njemačkoj - ima ono najbitnije - povjerenje nadređenih. Upitne sposobnosti se ne ispituju. Dapače...

- Posebno ću razgovarati s Konoplyankom. Weinzierl mi je rekao da nije zadovoljan njegovom igrom u obrani i da ne računa na njega - izjavio je Heidel.

Kako bilo, Schalke očito više ne računa igrača s 61 nastupom i 13 pogodaka za reprezentaciju Ukrajine i čovjeka koji je bio predvodnik Dnipra u Europskoj ligi kada su ušli u finale prije dvije godine. Što se može, 'ne igra obranu dovoljno dobro', a prema najnovijim informacijama trebao bi otići u engleski Stoke City.

Engleski premierligaš će navodno isplatiti 15 milijuna eura Schalkeu, a transfer bi se trebao dovršiti uskoro. Uistinu čudan rasplet Konoplyankine epizode u Schalkeu...

Linker
25. travanj 2024 11:36