CROPIX
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

OVDJE SE MOŽETE PRIJAVITI NA 46. KUTIJU ŠIBICA KOJA DONOSI ZANIMLJIVE NOVOSTI Okupile se legende, prvi put ženski turnir, 'poduplan' nagradni fond...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. studeni 2016. 14:40

Posebno je zanimljivo ovoga puta bilo na najavnoj presici Kutije. Gradonačelnik Milan Bandić, Dinamov trener Ivajlo Petev, legende turnira Marko Mlinarić, Duško Popovski, Mićo Vujanić. Do ovih mlađih, Roberta Grdovića, Antonija Franje, Koraba Morine...

Da, jesen je poodmakla, budi se mali nogomet u Zagreb, Kutija je kao i uvijek njegov vrhunac. Ovoga puta u 46. izdanju i pod službenom nazivom "Kutija šibica powered by Coca-Cola", no nije samo ime jedina novost, ovaj će turnir po još nečemu biti originalan. Naime, prvi put ćemo, uz seniorski i veteranski, gledati i ženski turnir.

- Ženski futsal igra se u Zagrebu od 2009. kad je sve počelo kao sveučilišni sport. A prošle godine odigrano je i prvo prvenstvo, s devet ekipa. Ženama je futsal možda i pristupačniji zbog higijenskih uvjeta, nego veliki nogomet, pa vjerujem da će u budućnosti biti još ekipa. I da će ih se puno prijaviti i na ovaj prvi ženski turnir na Kutiji - rekla je nogometna trenerica i organizatorica ženskog dijela turnira Tihana Nemčić.

Inače, nagradni fond trebao je biti kao i lani, 150 tisuća kuna, ali je gradonačelnik Bandić, vidjevši s kojim entuzijazmom Tihana Nemčić govori o ženskom turniru, odlučio povećati "ulog".

- Zbog dama će nagradni fond biti 300 tisuća kuna! - rekao je gradonačelnik.

Hoće li se, i kako, taj novac preraspodijeliti, vidjet ćemo, no očito je da će i djevojke imati bogat nagradni fond.

Svoju je anegdotu s turnira, koji je osvojio s Controm ispričao Marko Mlinarić.

- Igrali smo ovdje, a onda smo išli na turnir u Graz s Dinamom. I Ćiro nam je rekao: "Počinje Contra!" No, kad smo gubili, rekao je: "Contra van iz igre, ulazi Cerin", ha-ha. Ipak, uspjeli smo osvojiti Kutiju, a bili smo sastavljeni od igrača velikog nogometa. Rijetko kad su igrači velikog nogometa osvajali Kutiju, to je vrlo zahtjevan turnir - rekao je Mlinarić bacivši na neki način rukavicu Ivajlu Petevu, Dinamovu treneru.

- Ne, ni kod mene neće igračima biti dopušteno igrati mali nogomet, ipak je to profesionalizam i takve stvari ne dopuštam - kazao je Petev i dodao: - Ali svaka čast na ovoj tradiciji, 46 godina ovakvog turnira velika je stvar. Želim sreću svima koji će igrati i osvojiti trofeje.

------------------------------------------------------------------

OVDJE SE MOŽETE PRIJAVITI NA KUTIJU ŠIBICA

Za kraj nekoliko tehničkih podataka. Dakle, turnir će se igrati od 26. studenoga do 30. prosinca u šest dvorana; Dom sportova - dvorana 2, SD Trešnjevka (Kutija šibica), SD Trsnko, SD Peščenica, SD Dubrava i SD Sutinska vrela.

Prijave su od 2. do 11. studenoga u Domu sportova ili na web stranici www.kutija-sibica.hr, kotizacija je 1000 kuna po momčadi za seniore i veterane, a 400 kuna za djevojke. Izvlačenje parova bit će za sva tri turnira u četvrtak 17. studenoga.

Linker
10. travanj 2024 09:59