Ranko Suvar /Hanza Media / CROPIX
SPEKTAKL U RUDEŠU

PAKISTANAC, KANAĐANIN I ZABORAVLJENI DINAMOVCI NAPADAJU RIJEKU Hoće li Vilibald Vuco sa suigračima zapjevati očev hit ‘Danas je moj dan’?

Bišćan s Pakistancem, Kanađaninom i zaboravljenim dinamovcem napada Rijeku
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. listopad 2016. 10:16

Rudeš, kvart na zapadu Zagreba s oko 10.000 stanovnika, ponosi se svojim nogometnim klubom, koji će 2017. proslaviti svoj 60. rođendan. “Totalno drukčiji od drugih”, njihova je krilatica, moto koji im apsolutno pristaje. Uvijek je bilo tako, ništa drugačije nije ni danas.

Igor Bišćan s prvim pomoćnikom Antom Tomićem u svojem kadru ima niz zanimljivih nogometaša, uistinu posebnih likova. U Rudešu igra sin poznatog skladatelja i pjevača Siniše Vuce, tamo je već dvije godine i 22-godišnji napadač Colin Jacques, kojeg je doveo Antonio Franja i čiji je cilj proboj do A-reprezentacije Kanade. Prvoligaško iskustvo imaju Mario Ćubel, Dejan Čabraja i Matko Babić, 18-godišnjak na posudbi iz Lokomotive i član ‘čileanske’ generacije sa Svjetskog prvenstva do 17 godina 2015.

Najpoznatijeg oca među Rudešanima ima Vilibald Vuco. Dvadesetogodišnji veznjak, kao klinac je bio u omladinskoj školi Hajduka, a u Rudeš je stigao početkom ove godine iz Hrvatskog dragovoljca i ima veliko Bišćanovo povjerenje. Tko zna, možda Vilibald nakon Rijeke sa suigračima zapjeva očev hit “Danas je moj dan”...

- Ne predajemo se, iako smo itekako svjesni da nam u goste dolazi najbolja momčad u Hrvatskoj, sjajna družina koja je na svim pozicijama vrhunski pokrivena. Recept je učiniti Riječane što nervoznijima, izdržati njihov početni pritisak i ako je moguće ne primiti pogodak u tom razdoblju. Naša je prednost što igramo kod kuće, a i teren u lošem stanju mogao bi nam ići u korist. Budemo li u egalu, vrijeme će raditi za nas kako bude odmicalo - priča Vuco.

Otac Siniša veliki je sinov i Rudešov navijač. Hoćemo li ga vidjeti protiv Rijeke?
- Otac ima neke svoje obveze, ako nađe vremena sigurno će doći navijati. Bit će nekih rotacija u momčadi, trener će malo osvježiti sastav. No tko god zaigrao, mora dati sve od sebe. I onda ćemo vidjeti što će biti - zaključuje Vuco.

Na vratima je Bišćan najavio Krunoslava Hendiju, još jednog bivšeg člana Dinama. Hendija je, kao i njegov suigrač u Rudešu Tomislav Havojić, bio dio ‘generacije 89’, koja je 2004. osvojila treće mjesto na neslužbenom klupskom svjetskom prvenstvu u Manchesteru. U momčadi koju je tada vodio Željko Adžić bili su i Dejan Lovren, Josip Pivarić, Ivan Tomečak... a momcima je predviđana vrhunska karijera.

Etzaz Hussain posljednje je Rudešovo pojačanje, norveški Pakistanac, koji je nekad bio član Manchester Uniteda. U plavom rudeškom dresu još nije debitirao, ali Bišćan ga sprema kao iznenađenje za Rijeku. Rudeš je spreman, morat će biti i Rijeka. Jer oni su ipak totalno drukčiji od drugih...

Linker
21. travanj 2024 00:02