Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images
OPLEO PO VLASTITOM KLUBU

PLANUO SUKOB U SNAŽNOM I UGLEDNOM KLUBU Trener gnjevan na najboljeg igrača jer se okomio na svoje: 'Ovaj klub živi u prošlosti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2017. 00:25

Najbolji strijelac Premiershipa Romelu Lukaku i vjerojatno najbolji igrač Evertona otvoreno je progovorio o svom nezadovoljstvu u klubu, prije nekoliko dana za medije.

Iako ga se dijelom možda i može razumjeti, njegove izjave menadžer momčadi Ronald Koeman nije dočekao s oduševljenjem.

Lukaku je postigao 21 gol u prvenstvu i treću sezonu zaredom drži Everton u gornjem domu engleskog prvenstva. Kvalitete mu nisu sporne, nije nikada iskakao niti s izjavama, ali samo donedavno.

-Kao momčad - želite biti najbolji. I ja želim da moja momčad bude najbolja. Na kraju priče, imate jedan cilj, a to je osvajanje trofeja. Moramo biti bolji - započeo je belgijski napadač, pa 'prešao liniju'.

-Everton živi u prošlosti, morate se okrenuti budućnosti ako želite nešto napraviti. Moramo se svi više potruditi kako bismo pisali povijest - istaknuo je 23-godišnjak i onda još podučio klupsko vodstvo kako bi se to trebalo raditi.

- Jednom sam razgovarao sa suigračem iz reprezentacije Vincentom Kompanyem. Rekao mi je: Došao sam u City, a onda najednom 'boom, boom, boom...' Došao je Robinho, došao je ovaj, onaj... Igrači su samo dolazili - kaže Lukaku iako izgleda zaboravlja da Everton nema platežnu moć i financijsku snagu poput Manchester Citya.

Ipak, poanta se može nazrijeti: Lukakuu se ne ostaje u Evertonu, sedmoj ekipi Premiershipa, već neko vrijeme je pod radarom najjačih europskih klubova, a sudeći po ovakvim izjavama vjerojatno priprema teren za odlazak. Ništa čudno, no, prije nego što ode, morat će pošteno isplatiti važeći ugovor koji mu traje još dvije godine, ali i istrpiti kritike menadžera Koemana.

-Naravno da nisam sretan s tim intervjuom. Ovaj klub ima ambicije, ne bih ni ja bio ovdje da nema. Ali, nisam zabrinut. On ima ugovor i mora ga poštovati iako nikad ne znate što se može dogoditi u nogometu, ovo je ipak posao - naglasio je nizozemski stručnjak.

Everton je trenutačno sedma momčad Premiershipa, hvata se europski vlak, a i četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka nije daleko; gradski rival Liverpool bježi tek pet bodova i ništa nije nemoguće. Stoga, neočekivani sukob Lukakua i to u stilu 'sam protiv svih' ne dolazi u najbolje vrijeme, ali još je daleko kraj prvenstva i vidjet ćemo kako će Belgijanac odigrati ostatak ovog proljeća.

Linker
23. travanj 2024 00:12