Jamie McDonald/Getty Images / Getty Images
SPORTSKA KATASTROFA

POKOPANO VIŠE OD 100 GODINA TRADICIJE Nije plaćao nikoga, završio na sudu, igrači ga otkantali, a navijači istjerali iz kluba nakon kobnog poraza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2017. 02:23

Engleski Leyton Orient, član 'League Two' ispao je u takozvanu 'National Legaue' - razred koji čini razliku između profesionalnog i amaterskog nogometa.

Makar ne izgleda kao kraj svijeta, navijačima Leytona ova vijest ne sjeda najbolje: ovo je prvi put da će igrati s amaterima nakon čak 112 godina, a budućnost je sve samo ne svijetla s obzirom na ponašanje vlasnika koji je i prouzročio cijelu katastrofu...

Talijanski vlasnik Francesco Becchetti nije plaćao porez, ali nije plaćao niti ljude unutar kluba, igrače i ostale zaposlenika. I dok se sa sudom nagodio oko neplaćanja poreza, problemi su nastali s igračima koji su se razljutili i otišli.

To je prije svega značilo da sezonu moraju završiti s juniorima koji su ipak neiskusni i nedorasli seniorskoj konkurenciji i jednostavno nisu mogli parirati starijim kolegama. Rezultat i poraz 3:0 od Crewea je bio konačan udarac i Leyton sada više nema ni matematičkih izgleda za ostankom - do kraja su dva kola, a zaostatak za sigurnom zonom iznosi devet bodova.

Osim igrača, na situaciju su se žalili i zaposlenici kojima također nije isplaćivao plaće, a brojni apeli da se nešto promjene nisu nailazili na plodno tlo - Becchetti jednostavno nikog nije primao na sastanke i izbjegavao je komunikaciju u širokom luku.

Dok igrači i zaposlenici tek sliježu ramenima u nadi za bolje sutra, navijači su daleko odlučniji: poručili su Becchettiju da se goni iz kluba, a on je to i prihvatio, ali ostaje pitanje 'izlazne strategije'. Ako ne plati sva dugovanja prema zaposlenicima, dužan je prodati klub do 12. lipnja, a iako je jednu ponudu već imao, on ju je odbio i nejasno je što slijedi.

Aktualna situacija je vrlo loša, a činjenica da se Becchetti ponaša tako kako se ponaša, ne čini ni sutrašnjicu previše optimističnom...

LONDON, ENGLAND - APRIL 16:  Francesco Becchetti, Chairman of Leyton Orient looks on prior to the Sky Bet League Two match between Leyton Orient and Dagenham & Redbridge at Brisbane Road on April 16, 2016 in London, England.  (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
Jordan Mansfield/Getty Images) / Getty Images

Linker
20. travanj 2024 04:29