Screenshot: YouTube
CRNJE NE MOŽE

'POLA BEOGRADA' VEĆ SLAVI, SVE JE VEĆ GOTOVO UEFA izbacila Partizan iz Europe, slavnom klubu više ne može pomoći ni premijer Srbije!?

Piše: HinaObjavljeno: 11. siječanj 2017. 20:01

Europski nogometni savez (UEFA) u srijedu je donijela odluku o izbacivanju beogradskog Partizana iz europskih klupskih natjecanja u jednoj od naredne tri sezone zbog neplaćenih dugova.

UEFA je obznanila da Partizan prve sljedeće sezone kada to izbori neće moći sudjelovati u europskim kupovima jer ima brojne dugove prema drugim klubovima, zaposlenicima i državi, pa nikako ne može dobiti licencu za nastup u Europi.

Iz beogradskog kluba su priopćili da će dugovanja prema ostalim klubovima u iznosu od 370 tisuća eura biti plaćeni u četvrtak, a navodno je postignut i dogovor s vladom Srbije, odnosno s premijerom Vučićem.

Međutim, srpski mediji javljaju kako je Uprava Partizana obmanula javnost te da je odluka UEFA-e bezuvjetna, što sugerira i priopćenje objavljeno u srijedu na stranicama UEFA-e. Drugim riječima, objašnjavaju, čak i ako u Partizanu podmire dug u četvrtak, odluka se neće mijenjati.

Screenshot: UEFA

Prošli tjedan je međunarodna udruga nogometnih profesionalaca (FIFPro) upozorila igrače da ne potpisuju za klubove iz Srbije zbog učestalih slučajeva neisplate plaća. Čak 68 posto nogometaša u Srbiji imalo je problema s kašnjenjem ili neisplatom plaća, a 250 igrača je svoja prava u zadnje dvije godine potražilo na sudu.

Linker
20. travanj 2024 09:28