REUTERS
PRIJATELJSKE UTAKMICE

PORAZ EUROPSKOG PRVAKA NAKON 2:0, PALI FRANCUZI I NIZOZEMCI Po prvi put video tehnologija odlučivala u spektaklu u Parizu, Ronaldo do novog pothvata

Piše: HinaObjavljeno: 29. ožujak 2017. 01:04

U prijateljskim nogometnim utakmicama odigranim u utorak domaće poraze su upisali Francuska, Nizozemska i Portugal.

Europski prvaci Portugalci izgubili su u Madeiri od Švedske s 2-3, iako su vodili s 2-0 golom Ronalda i autogolom Granqvista. U drugom dijelu su, nakon što je izašao Ronaldo, Šveđani preokrenuli pogocima Claessona (57, 76) i autogolom Cancela (90+3), pa su Skandinavci pokvarili Ronaldov povratak na rodni otok.

Ronaldo je prvim golom na utakmici u 18. minuti ušao u top 10 najboljih strijelaca reprezentacija svih vremena. Ovo mu je bio 71. gol za Portugal te je tako došao na diobu devetog mjesta zajedno s Miroslavom Kloseom, a samo ga šest golova dijeli od legendarnog Pelea. Kada se gledaju samo europski strijelci, Ronaldo je na trećem mjestu, ispred njega su Mađari Ferenc Puskas s 84 te Sandor Kocsis sa 75 golova.


Portugal 2 - 3 Sweden All Goals in HD by worldfoot

Nizozemska je doživjela još jedan poraz, u Amsterdamu ih je svladala Italija s 2-1. Nizozemci, kojeg je umjesto otpuštenog trenera Dannya Blinda vodio Fred Grim, poveli su autogolom Romagnolija (10), no Talijani su preko Edera (11) i Bonuccia (32) došli do pobjede.


Netherlands vs Italy 1-2 ~ All Goals & Highlights by sharmanher

I Francuska je izgubila na Stade Franceu od Španjolske (0-2), a golove su zabili David Silva (68pen) i Delofeu (77).

Susret je bio poseban i po korištenju video tehnologije koja je odigrala nekoliko bitnih uloga u svojoj premijeri na većoj međunarodnoj sceni.

Prvo je u 48. minuti Griezmann zabio za vodstvo Francuske, no nakon pregleda snimke gol je poništen.


Video Assistant Referee used in France vs...

Zatim je u 68. minuti Koscielny neoprezno startao u svom šesnaestercu, a sudac Felix Zwayer odmah pokazao na bijelu točku. Izgledalo je kao da duel nije bio za najstrožu kaznu, no video tehnologija nije ni zatražena pa je Španjolska povela golom Davida Silve s bijele točke.


France 0-2 Spain - Highlights & Goals - 28/03/2017 by Football--Live

U 77. minuti Deulofeu je zabio na ubacivanje Albe s lijeve strane, a ponovno je gledana snimka zbog sumnje u zaleđe. Nakon gledanja snimke Zwayer je mirno pokazao na centar...

Sljedeći protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2018 Island pobijedio je u Dublinu Irsku s 1-0 golom Hoerdur Magnussona iz slobodnog udarca u 22. minuti. Finska je uspjela ostati neporažena kod Austrije (1-1) - poveli su domaćini preko Arnautovića (62), aza Fince je izjednačio Jedsen (76).

Linker
23. travanj 2024 13:16