CROPIX
UEFA FUTSAL KUP

PRAVI SPEKTAKL U ZAGREBAČKOM DOMU SPORTOVA 'U Zagreb dolaze prvaci Francuske, Kosova i Armenije, a samo prvoplasirani prolazi dalje!'

Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 12. listopad 2017. 15:17

Ovoga vikenda sve zaljubljenike futsala očekuje pravi spektakl u zagrebačkoj dvorani Doma sportova. Od 12. do 15. listopada održava se glavna runda UEFA Futsal Cupa. Hrvatski malonogometni prvak Nacional kreće u lov na ulazak među 16 najboljih momčadi Europe.

- I ove godine naš klub ima čast biti domaćin ovako velikog sportskog događaja koji će domaćoj publici omogućiti da gledaju sjajne momčadi. U Zagreb dolaze prvaci Francuske, Kosova i Armenije, a samo će prvoplasirana momčad skupine proći u Elitnu rundu. Francuski Garges Djibson u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca, FC Liburn ima jednoga od najboljih strijelaca UEFA Cupa Halima Selmanaja, dok armenijski FC Leo ima Garegina Mašumjana koji je do sada čak četiri puta asistirao na ovome natjecanju. Ono što je Liga prvaka za veliki nogomet, Futsal cup je za nogometnu inačicu na parketu, stoga pozivam sve ljubitelje futsala, bez obzira na boju i klupsku pripadnost, da ne propuste ovaj događaj. Ulaznice se mogu potražite u sustavima Eventim. hr, te na prodajnim mjestima Tiska i Petrola, ili na blagajnama Doma sportova dva sata prije utakmica - istaknuo je jučer na tiskovnoj konferenciji održanoj u dvorani Doma sportova II direktor Nacionala Robert Anić.

Osim Anića, novinarima se predstavio i novi trener Nacionala Robert Grdović:

- Naš cilj je biti prvi u skupini i plasirati se u elitu. Jasno, najveći suparnik na tom putu bit će nam francuski prvak Garges Djibson. Osim Francuza problem će nam biti, zbog gotovo sto posto redizajnirane momčadi, uigranost. Skupili smo se tek prije mjesec dana i u nogama imamo tek jednu prvenstvenu utakmicu koju smo remizitrali s novakom u našoj ligi Crnicom iz Šibenika. No, na toj utakmici bili smo oslabljeni neigranjem Kristijana Postružina i brazilskog dvojca Junior Pereire i Matheusa. S njima u sastavu bit će to znatno druga i ljepša priča - kazao je optimistički trener Robert Grdović.

Majstor parketa

“Mikrofon” je potom dobio igrač Kristijan Postružin:

- Mislim da imamo dobro posloženu momčad. Međutim, manjka nam uigranost, ali unatoč tom problemu, Nacional je glavni favorit za prvo mjesto. Jasno, tu ne treba isključiti ni francuski klub, koji ima među svojim redovima nekoliko reprezentativaca Francuske, koja nas je nedavno izbacili iz prvenstva Europe koje će se sljedeće godine održati u Sloveniji.

Novinarima se predstavio i portugalski internacionalac Andre Gomez, koji je ovog ljeta stigao u Zagreb, a u 1. kolu HMNL Crnici iz Šibenika, s kojom je Nacional odigrao 7:7, čak pet puta je pogodio mrežu. Dakle, još jedan veliki izazov za ljubitelje futsala jer će veliki majstor parketa biti na djelu.

Nacional danas u 20.30 otvara Futsal kup s armenskim prvakom FC Leo.

RASPORED UTAKMICA

1. KOLO, četvrtak, 12. listopada u 18.00: Garges Djibson - Liburn, 20.30: Nacional Zagreb - Leo

2. KOLO, petak, 13. listopad u 18.00: Leo - Garges Djibson, 20. 30: Nacional Zagreb - Liburn

3. KOLO, nedjelja, 15. listopada u 18.00: Liburn - Leo, 20.30: Nacional Zagreb - Garges Djibson

Linker
17. travanj 2024 03:34