Paolo Rattini/Getty Images / Getty Images
MALO MU ZA SHOW TREBA

PRKOSI LOGICI I RUGA SE ZDRAVOM RAZUMU Suigrač Hrvata zapalio najveće europske klubove iako - skuplja mrvice i sjedi na klupi

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 26. ožujak 2017. 18:21

Kada se jedno prvenstvo približava kraju, a neki igrač igra malo i mahom sjedi na klupi, onda mu je budućnost, u najmanju ruku - neizvjesna. Međutim, češki nogometaš Patrick Schick iz talijanske Sampdorije (suigrač hrvatskih igrača Ante Budimira i Lorenca Šimića) je suprotan primjer: iako nije upisao ni punih devet utakmica, zapalio je najveće europske klubove.

Schick je startao samo pet (od ukupno 23 nastupa, 809 minuta), a pamte se golovi, primjerice, Romi u pobjedi 3:2 te Bologni u slavlju 3:1 kada je, u oba navrata, bio začetnik preokreta i donio važne bodove 'Blucerchiatima'. Uz to, specijalizirao se i za golove u sudačkoj nadoknadi: tresao je mreže Torinu, Laziju i Chievu upravo u tom vremenu i pokazao da zna održati koncentraciju kada je najteže.

Raspucani i raspoloženi 21-godišnjak je drugi strijelac kluba iza Luisa Muriela (2132 minute i 10 golova), zajedno s Fabiom Quagliarellom (2231 minuta), a kada bismo gledali omjer minutaže i postignutih pogodaka zasigurno je prvi u Italiji, ali i puno, puno šire. Procijenjen je na 3.5 milijuna eura, ali s obzirom na interes većeg broja klubova i posljedičnu licitaciju, kao i činjenicu da mu ugovor vrijedi do 2020. godine - potencijalna odšteta mogla bi dosegnuti jako visoke razmjere.

A interesa ne manjka. Manchester United, Chelsea, Inter i Everton su rasklopili novčanike i pripremaju se za lov.

-Sportski direktor jednog od najjačih talijanskih klubova ga je usporedio s Marcom van Bastenom i ne treba sumnjati u napadačke i golgeterske sposobnosti mog štićenika. Patrik je sjajan igrač, on ima sve; mentalnu snagu, tjelesnu moć i taktičku zrelost - izjavio je Dario Canovi, agent mladog češkog talenta.

Ako ovako nastavi, teško da će mu pobjeći transfer u neki od najvećih europskih klubova. Doduše, kako stvari stoje, Patriku Schicku je i malo dovoljno da napravi show i zapali pola kontinenta.

Linker
18. travanj 2024 07:05