OŠTRO OKO NEKADAŠNJEG VOĐE

'PROBLEM JE U PSIHI, NEDISCIPLINI I DEKONCENTRACIJI!' Bivši kapetan analizirao igru Hajduka pa podijelio vrijedne savjete Lopezu, Nižiću i ostalima

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 25. srpanj 2017. 23:39

Meni se sviđa kako Hajduk trenutno igra, koliko je napredovao, osim zadnjih pola sata u Zaprešiću, što je jasno da nije bilo dobro - kaže za Slobodnu Dalmaciju bivši igrač Hajduka Hrvoje Veić.

"Šteta za ta dva boda, ali ne bih sad dizao frku, jer dolazi ono najvažnije, europske utakmice protiv Brondbyja! Šta se tiče pada u zadnjih pola sata, što se moglo zaključiti protiv Levskog u Dugopolju ili sada u Zaprešiću, ne bih rekao da se radi o nespremnosti. Ne mogu biti nespremni kad su taman odradili pripreme!"

"Sad se najviše treninga odradilo i sigurno je akumulirana snaga. Možda se top-forma tempira za malo kasniji period sezone, za revanš protiv Danaca i prvi dio kolovoza, ali to nije razlog zašto bi došlo do pada. A zašto se pada, je li ponestane svježine, prevelik broj utakmica u kratkom roku."

"Problem može biti i psihološki, na primjer da su Levskome u Dugopolju malo prepustili loptu i čuvali 1:0, a sad ih je Inter šokirao kiks-golovima. U tom trenutku teško se psihički vratiti u meč i to nije stvar fizičke snage. Od 2:0 do 2:2, događa se. U psihu se uvuče kad dominiraš na način da trebaš vodit 5:0, onda te primljeni gol naprosto presiječe."

"Međutim, u Sofiji kod Levskog su pokazali da su dali golove u zadnjih deset minuta, kad je bilo najteže, jer Levski je poveo. Znači, teško je izvući generalni zaključak."

"Meni Hajduk izgleda skroz ok, u igri djeluju uglavnom vrlo stabilno. Protiv Intera su stvorili baš dosta šansi. Igraju čvrsto i tvrdo bez velikih pozicionih grešaka u igri. Normalno da nedostaje plemeniti vezni tipa Računice iz mog doba, ali znamo kakvo je tržište i kako je teško do takvih igrača doći."

"Što se tiče primljenih golova iz prekida, to je stvar nediscipline i dekoncentracije. Sigurno je da se ponovilo već nekoliko puta i treba obratit pažnju i na tome poraditi."

"Pitanje je zonskog ili striktnog pokrivanja. Ja sam u napadu davao golove na prekide, imali smo blokove gdje bih se ja odvajao i ostajao bih sam što je dobro funkcioniralo. Uvijek smo htjeli da protivnik čuva zonski, a ne da me vuku za vrat."

"E sad, u obrani Hajduk očito čuva zonski. Jer, ako je na čovjeka, onda je kriv onaj tko je na čovjeka. Ovdje vidim da kontroliraju prostor i to još ne ide."

"Mi smo primjerice kod Balakova čuvali zonski, pa nam nije išlo, bilo je problema. Bolje je igračima podijeliti striktne zadatke čuvanja na prekid, na korner. Neka o tome promisle."

Linker
27. travanj 2024 00:07