BIH - NIGERIJA 0:1

Prvaci Afrike i suci s Novog Zelanda izbacili Sušićevu momčad s Mundiala!

Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2014. 16:50

U dvoboju 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Cuiabi su nogometaši Nigerije s 1-0 pobijedili BiH, koja je ovim porazom ostala bez šansi za plasman u osminu finala. BiH je doživjela i drugi poraz na prvenstvu zbog brojnih pogrešaka u obrani, nespretnosti svojih napadača, ali i zbog odluka novozelandskog suca koje su izravno utjecale na rezultat.

Nigerijci su poveli u 29. minuti pogotkom Petera Odemwingiea na dodavanje Emanuellea Emenikea, koji je pritom napravio prekršaj nad kapetanom BiH reprezentacije Emirom Spahićem kojeg sudac Peter O'Leary s Novog Zelanda nije dosudio, ali je zato na sugestiju pomoćnika Rulea zbog nepostojećeg zaleđa poništio regularan pogodak Edinu Džeki u 21. minuti.

U drugom dijelu nogometaši afričkog prvaka su promašili veliki broj prilika, sjajan je bio vratar BiH Asmir Begović, koji je svoju ekipu spasio težeg poraza. U sudačkoj nadoknadi izabranici Safeta Sušića su ostali i bez sreće jer je udarac Džeke završio u vratnici, te se BiH tako pred 35.000 gledatelja na stadionu Arena Pantanal u Cuiabi oprostila od SP-a nakon dva kola, dok će drugi putnik u osminu finala iz ove skupine biti Nigerija ili Iran.

Sušić: Ni prva ni zadnja greška sudaca, Nigerija je bila bolja, zasluženo su dobili!

- Igrači su dovoljno razočarani da bih im još ja nešto rekao. Nemam im što zamjeriti. Nigerija je zasluženo pobijedila i čestitam im, iznenadili su nas brzinom i okretnošću, rekao je Sušić. O sucima nije želio lamentirati: - Što se tiče našeg gola, rekli su mi da nije bilo zaleđa. Ni prva niti zadnja greška sudaca. A što se tiče eventualnog prekršaja nad Spahićem - sudac ga nije svirao, znači nije ga bilo...

Odlični vratar Asmir Begović čestitao je Nigerijcima: - Bili su bolji, čestitam im. Ostavili smo im previše prostora za kontre. Zadnji vezni Haris Medunjanin: - Džeko je U prvom poluvremenu smo trebali voditi s dva-tri razlike. Trebamo se dići nakon ovoga i krenuti još jače!

NIGERIJA - BIH 1-0 (1-0), Strijelac: 1-0 Odemwingie (29).

NIGERIJA: Enyeama - Ambrose, Oshaniwa, Yobo, Omeruo - Onazi, Mikel, Musa (Ameobi, 65) - Babatunde (Uzoeny, 76), Emenike, Odemwingie.

BIH: Begović - Mujdža, Šunjić, Spahić, Lulić (Salihović, 58) - Medunjanin (Sušić, 64), Bešić, Pjanić, Misimović, Hajrović (Ibišević, 57) - Džeko

LJESTVICA F SKUPINE

1. ARGENTINA 2 2 0 0 3-1 6 - U OSMINI FINALA

2. NIGERIJA 2 1 1 0 1-0 4

3. IRAN 2 0 1 1 0-1 1

4. BIH 2 0 0 2 1-3 0

TIJEK UTAKMICE BIH - NIGERIJA 0:1 (Odemwingie 29)

KRAJ UTAKMICE!

93. minuta - Džeko se izborio za jednu dugu loptu, okrenuo se u kaznenom prostoru, pucao ljevicom, lopta je pogodila vratara Enyeamu i odbila se u stativu!

91. minuta - Pjanićev ubačaj, skače Džeko i sa 6-7 metara glavom puca ravno u golmana.

90. minuta - Pjanić namješta loptu Misimoviću na 16 metara, Mismović prvi put promašuje loptu, drugi put puca vrlo loše. Tri minute nadoknade!

83. minuta - i dalje traje dalekometna paljba Nigerijaca. Sada je pokušao Emmenike s 20 metara, kraj gola.

81. minuta - već 19. udarac Nigerijaca prema golu, pucao je Onazi i to vrlo dobro s 20-ak metara, 11. obrana Begovića.

74. minuta - prva velika šansa za BiH u drugom poluvremenu! Nakon kornera Ibišević je ostao sam na pet metara, ali puca glavom preko gola...

64. minuta - posljednji adut Safeta Sušića zove se Tino Sven Sušić. Svog nećaka i igrača Hajduka izbornik je uveo umjesto Medunjanina.

61. minuta - Begović drži BiH na životu! Emmenike je bio sam pred golom, nešto iskosa, ali vratar Stokea pravovremeno istrčava i blokira udarac...

59. minuta - nigerijski centarfor Emmenike i dalje je nerješiva enigma za kapetana Spahića. Sada je u posljednji tren spasio Šunjić...

57. minuta - Sušić uvodi drugog napadača. Naravno, ulazi Vedad Ibišević, izlazi Hajrović. Odmah potom igru napušta i ozlijeđeni Lulić, u igr je Salihović, igrač Hoffenheima.

55. minuta - BiH je krenula u opću ofenzivu, ali prvu veću šansu u nastavku imao je Babatunde, čiji je snažan udarac s 17 metara obranio Begović.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Ostane li ovaj rezultat, BiH i matematički ispada. No, vjerojatno će biti još golova - igra se vrlo otvoreno, vidjeli smo čak 18 udaraca na gol (10-8 za Nigeriju), BiH ima 55 posto vremena loptu u nogama...

45. + 1 minuta - peti udarac Džeke. S 22-23 metra pored gola. Edin još čeka svoj 36. reprezentativni gol...

45. minuta - lijep prolaz po desnom boku, pa ubačaj Pjanića za Džeku, koji sa 12-13 metara puca preko gola. Četvrti udarac Džeke na utakmici.

39. minuta - vrlo dobar pokušaj Muse, koji Begović s dosta problema odbija. Lopta je potom dobrano prešla gol-liniju i otišla u korner, ali društvo s Novog Zelanda pokazalo je da se igra dalje. Inače, ovaj koji je poništio gol Džeke zove se Mark Rule. Arbitri nedostojni Svjetskog prvenstva!

29. minuta - GOOOOOL! Emenike je probio lijevi bok, prošao Spahića koji pada, BiH traži prekršaj (čini se da je bio!), suci šute, Emenike centrira, a Odemwingie sam kao duh na petercu matira Begovića. Nigerija vodi!

24. minuta - nova velika šansa za Džeku, ali ovaj put je u dvoboju njih dvojice Enyeama pobjednik.

23. minuta - Hajrović iz okreta sa 16 metara, Enyeama siguran.

21. minuta - izvrsna akcija BiH, Misimović je gurno zadnji pas za Džeku, koji izlazi sam pred golmana i pogađa mrežu. No, nakon dugog oklijevanja pomoćni sudac signalizira zaleđe i pridružuje se dugom nizu svojih kolega koji su napravili velike pogreške na ovom SP-u. BiH je teško oštećena!

14. minuta - sada je iz daljine odlično potegao Onazi, inače igrač Lazija. No, raspoložen je Begović...

11. minuta - prvak Afrike opasniji u uvodnim minutama. Sada je dobro pucao Mikel, malo kraj vratnice.

8. minuta - prvi udarac BiH, pokušao je Bešić s 18 metara, preko vratiju.

7. minuta - iz slobodnog udarca opalio je Odemwingie, dobar udarac, ipak kraj gola.

6. minuta - loše je utakmicu počeo kapetan Spahić, napravio je već tri pogreške, a nakon posljednje spašavao je Medunjanin grubim prekršajem na Musi i zaradio prvi žuti karton.

1. minuta - 800. susret u povijesti Svjetskih prvenstava uživo gleda i prvi čovjek svjetskog nogometa Sepp Blatter. Sudi O'Leary s Novog Zelanda.

1. minuta - u slučaju poraza BiH ispada. Ako bude remi, i Iran i Nigerija i BiH (Argentina je već osigurala osminu finala) su u igri za prolaz. Pobijedi li BiH, u zadnjem dvoboju s Iranom dovoljan im je i bod da osiguraju prolaz dalje.





Linker
19. svibanj 2024 02:19