CROPIX
DAN UOČI VELIKOG SUSRETA

RIJEČANI STIGLI U SALZBURG PUNI OPTIMIZMA Kek ulogu favorita daje Salzburgu: 'Umor? Ma tko može biti umoran pred ovakvu utakmicu, ići ćemo 120 posto!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2017. 22:04

Nogometaši Rijeke doputovali su u Salzburg. Kratkih 40 minuta leta iz Zračne luke Rijeka na Krku do Salzburga prošli su jako brzo, a dobro otvaranje sezone i četiri pobjede razlog su za optimizam protiv austrijske momčadi koja je najveći izazov za izabranike Matjaža Keka u ranoj fazi sezone.

"Sigurno nas očekuje jako interesantna utakmica između dva kvalitetna suparnika. Ne mislim da smo mi bolji od domaćina, čak bih rekao da je Salzburg lagani favorit, ali naš je cilj jasan, želimo da se o plasmanu u sljedeći krug odlučuje kod nas na Rujevici. Iako, vidimo po brojnim europskim rezultatima kako domaći teren više ne predstavlja dramatičnu prednost", rekao je trener Rijeke, Matjaž Kek na pres konferenciji uoči sutrašnje utakmice pa se dotaknuo činjenice kako je protiv Salzburga već igrao Dinamo:

"Ti dvoboji baš i nemaju nikakve veze. Mi nismo Dinamo, a i Salzburg danas ima bitno drugačiji kadar. Ovo je jedna skroz drugačija priča. Mi nećemo mijenjati svoj stil. Rijeka već dulje vremena gaji svoj način igre i ne vidim razloga da sada odstupamo od tog razmišljanja. Sigurno ću upozoriti igrače na neke detalje koji nisu bili dobri u posljednje vrijeme, ali igrat ćemo kao i sve utakmice do sada. Umor? Ma tko može biti umoran uoči ovakvih utakmica. Ovo je za sve igrače veliki izazov, igrat ćemo u sjajnom ambijentu i mobilizirat se 120 posto."

Na susret se osvrnuo i Marko Vešović.

"Šanse su 50:50. Salzburg je prvak Austrije, mi Hrvatske i tako se moramo i postaviti. Ne smijemo se bojati nikoga. Ne smijemo podcjenjivati Salzburg, ali ne treba ih ni precjenjivati. Odlična su ekipa, ali mi idemo ostvariti dobar rezultat pred uzvrat. Svaki gol u gostima puno bi nam značio", zaključio je Marko Vešović.

Linker
20. travanj 2024 08:53