Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images
OBRAČUN S KILOGRAMIMA

SAD JE DOSTA, GUARDIOLI PUKNUO FILM Nema više sokova i pizze, a na trening možete kad smršavite

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. srpanj 2016. 01:22

Francuski bek, Gaël Clichy otkrio je strogi režim novog glavnog stratega Manchester Citya. Naime, velik broj nogometaša vratio se s godišnjih odmora i krenuo s pripremam na nadolazeću sezonu u Premier ligi, ali problem je u tome što većina ima previše kilograma i ne može pratiti tempo.

Pep se tako odlučio na prehranu u kojoj su strogo zabranjeni sokovi i pizza, a igrači s viškom kilograma nemaju pravio treniranja s prvom momčadi.

- Sve su stvari jasno definirane, i one na terenu i one van njega, sve je važno. Često znamo čuti trenere kako govore da je zdravlje važno. Pep strašno pazi na kilažu svojih igrača, a ako imaš previše kilograma onda nemaš pravo trenirati s prvom ekipom. Ako primjerice tvoja optimalna težina 60 kilograma, a ti imaš 70 onda ne možeš pružiti svoj maksimum na terenu, a postoji i velika opasnost od ozljede.

Kako prenosi Daily Mail, Samir Nasri jedan je do nogometaša kojem je zabranjeno treniranje.

- Pep je zabranio sokove, pizzu i svu nezdravu hranu. Neki misle da je ovo noramalno i da bi ovako trebalo biti, ali to nije uvijek tako, a ja to znam jer se bavim nogometom već duže vrijeme. Ali, ovo je jedno veliko osvježenje i zanimljiv pristup. On od nas traži da mu vjerujemo i da on može vjerovati nama i to je ispravan put.

Linker
16. travanj 2024 21:01