Hanza Media
BOLJI DANI ZA 'EPIC BROZA'

SJAJNI HRVAT SPREMAN 'USKRSNUTI' Novi trener planira napraviti nešto što prethodnici nisu...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. studeni 2016. 14:58

Po onoj Gundulićevoj o kolu sreće, Marcelo Brozović “gori je ustao” nedavnom promjenom na klupi Intera. Dolaskom novog trenera Stefana Piolija na Meazzu hrvatski bi reprezentativac ponovno mogao biti u glavnoj ulozi u momčadi milanskog velikana.

Kod bivšeg trenera, Nizozemca Franka de Boera, hrvatski veznjak nije najbolje kotirao, jedno je vrijeme bio čak i zaleđen na tribini, dok ga, prema prvim dojmovima i najavama, Pioli vidi kao jednu od udarnih igli Intera s njegovim potpisom.

Da Pioli itekako vjeruje Brozoviću govori da Hrvata, po svemu sudeći, očekuje mjesto u početnoj postavi u današnjem derbiju protiv Milana u sklopu 13. kola talijanskog prvenstva.

Odmah pohvale

Tako se barem može zaključiti iz izjava novog trenera Nerazzurra, koji se u najavi utakmice pohvalno izrazio o hrvatskom veznjaku.

- Marcelo Brozović je dinamičan igrač i ima sve karakteristike za kompletnog veznjaka - istaknuo je Pioli, koji bi Brozoviću mogao povjeriti ulogu Evera Banege.

I jučerašnje izdanje La Gazzette dello Sport navodi Brozovića kao favorita ispred argentinskog veznjaka. Pioli u Brozoviću vidi Marca Parola, talijanskog reprezentativca koji se itekako istaknuo pod Piolijevim vodstvom u Laziju te se promjenom na klupi Intera čak počeo spominjati kao prvi pick za zimski mercato Nerazzurra. Pioli, po svemu sudeći, neće posezati za novčanikom, vjeruje da je novog Parola pronašao u vlastitoj svlačionici.

- Brozović i Parolo imaju sličnih karakteristika, ali puno toga ovisi o ravnoteži momčadi. Brozović ima dinamiku, agresiju i tehničke kvalitete zbog kojih može kao veznjak biti konkretan u obje faze igre - rekao je Pioli.

Pred Brozovićem su, sudeći prema Piolijevim riječima, sretniji dani u Interu. Dakako, zbog velike mu konkurencije mjesto u momčadi ne može biti garantirano, ali Pioli djeluje odlučno na najbolji način iskoristiti igračke kvalitete hrvatskog veznjaka. Mancini i De Boer to nisu uspjeli, pogotovo Nizozemac, dok je Pioli, čini se, vrlo brzo shvatio koliko bi mu Brozović mogao biti vrijedan ako ga valorizira na pravilan način.

MILAN, ITALY - APRIL 03:  Marcelo Brozovic of FC Internazionale Milano looks on during the Serie A match between  FC Internazionale and Torino FC Milano at Stadio Giuseppe Meazza on April 3, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images
Marcelo Brozović

Ligaške utakmice protiv Milana, Fiorentine i Napolija koje Interu slijede u sljedećem razdoblju pokazat će koliko je u tome i uspio

Linker
21. travanj 2024 10:10