Toby Melville / REUTERS
RUŠE SE TEMELJI

SKANDAL U ENGLESKOJ POPRIMA NESLUĆENE RAZMJERE Nakon posramljenog izbornika, u uzimanju mita uhvaćena i legenda Chelseaja: 'Engleski nogomet umire!'

Piše: HinaObjavljeno: 29. rujan 2016. 13:14

Britanski list "Daily Telegraph" nastavlja s otkrivanjem korupcijskog skandala u engleskom nogometu i u četvrtak je objavio snimke na kojima se vidi kako trener Queens Park Rangersa Jimmy Floyd Hasselbaink, zatim pomoćni trener Barnsleya Tommy Wright te vlasnik Leedsa Massimo Cellino primaju mito.

Barnsley je odmah suspendirao Wrighta koji je snimljen kako uzima 5.000 funti, dok je Hasselbaink, legendarni napadač Chelsea, pregovarao o naknadi od 55.000 funti od agencije koja bi surađivala s njim u prodaji nogometaša.

Najdalje je otišao kontroverzni Cellino koji je novinarima Daily Telegrapha, za koje je mislio da su menadžeri, ponudio da kupe 20 posto kluba kako bi on zauzvrat dobio postotak od transfera. Na video snimki se vidi da talijanski poslovni čovjek govori da "nema rizika u tom poslu jer su zaštićeni".

Daily Telegraph je pokrenuo skandal pričom o tome da je sada već bivši engleski izbornik Sam Allardyce primao mito vezano za transfere igrača. Engleski nogometni savez je nakon izbijanja skandala smijenio Allardycea koji je navodno primio 400.000 funti.

'Slavna i dosad poštena prizma engleskog nogometa nakon ovoga nepovratno umire..', pišu engleski mediji iščekujući tko je sljedeći koji je uhvaćen s prstima u pekmezu.

screenshot: Telegraph / screenshot: Telegraph

Linker
18. travanj 2024 21:34