Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
KOLEGE TRENERI

SLAVEN BILIĆ NAZVAO IGORA TUDORA Otkrio mu recept za uspjeh u Turskoj: 'Sve možeš izgubiti, ali samo ne...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. veljača 2017. 09:02

Igor Tudor osvojio je samo bod s Galatasarayem kod Rizespora, što nije dobar rezultat i naravno da nije mogao izbjeći kritike. Najglasniji je po medijima bivši dopredsjednik Abudrrahim Albayrak.

- Prva pogreška je što se Galatasaray odlučio uzeti Igor Tudora - kazao je Albayrak, dajući svoje objašnjenje: - Trenera se uvijek nađe, nije u redu što smo se posvađali s povijesnim klubom kakav je Karabükspor, a što je pritom najbitnije: trener koji ostavi momčad na pola puta ne može biti dobar za Galatasaray. Niti bili koji klub. Sam rezultat protiv Rizea čak i nije toliko važan, no drugo što ne prihvaćam je Tudorova odluka da na utakmicu ne vodi Brumu. I što sad? Vratit će ga u ekipu? Baciti na tribinu? Prošao je prijelazni rok da ga se proda.

A taj Portugalac rođen u Gvineji Bisao nije odradio dva treninga, kazao je da je ozlijeđen, Tudor ga ostavio doma. - Možda je to njegov novi način da uvede disciplinu, ali kao da je Bruma kriv za dosadašnje loše rezultate. Jednostavno, Tudor mi se ne sviđa kao trener - raspričao se Albayrak.

Slijedi Bešiktaš

Dakako, nisu svi negativni, neki stoje uz hrvatskog stručnjaka, pogotovo u medijima. Daju argumente kako se poziv Galatasaraya dobija jednom u životu i ne odbija se, a i što bi Tudor mogao popraviti preko noći. Što je doista logično. Oni među novinarima koji su ga htjeli bocnuti pitaju - izgubio je od Rizea s prethodnim klubom, je li što naučio? Ništa.

Jasno da Bešiktaš ima momčad, potporu jaču nego ikad i drži goleme šanse da obrani titulu. Procurilo je da je Slaven Bilić nazvao Tudora, čestitao mu na novom poslu i poručio:

- Sve utakmice možeš izgubiti, ali samo jednu ne smiješ - s Fenerbahčeom.

Doista, Galatasaray je u utrci za titulu u drugom planu, međutim, u gradskom okršaju s najljućim rivalom Fenerom može popraviti stvar. Taj je ogled tek 16. travnja, Tudor ima dosta vremena da posloži momčad kako želi. U sljedećem kolu, 27. veljače, Tudorova momčad, pak, dočekuje lidera Bešiktaš, koji sada ima 7 bodova više od trećeg Galatasaraya (47-40). Suradnik Sportskih novosti iz Istanbula Vedat Vatansever to nam je prokomentirao:

- Ovdje je kratak put od kritika do junaka. Sve se brzo zaboravi. Galatasaray dugo nije dobio Fenerbahče, ako to Tudor napravi bit će heroj. Vjerujem da će se upravo to dogoditi, ima lijepe šanse.

Linker
20. travanj 2024 01:49