Reuters / Wolfgang Rattay Livepic / REUTERS
KOLA KRENULA NIZBRDO

SLAVNI KLUB PLEŠE NA RUBU PONORA Prijeti katastrofa kakvu ne pamte gotovo 40 godina, navijači izvan sebe: 'Zajeb….. se vi već tjednima…!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2017. 01:21

Prije samo mjeseci pol dana igrali su Ligu prvaka, a sada im se 'smiješi' borba za opstanak u prvenstvu. Bayer Leverkusen igra prosječnu sezonu, a tek jedna pobjeda u posljednjih 10 kola pogurnula ih je prema opasnoj zoni.

Alarmi još nisu upaljeni – nekoliko bodova viška u odnosu na posljednjeplasirane ekipe daju im 'lufta', međutim, teški dani čekaju Bayer za kojeg inače igra i hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj. Ostala su tri kola do kraja i utakmice protiv Ingolstadta koji se također bori za opstanak, ali i puno ozbiljniji ispiti protiv Kolna i Herthe koji su u gornjem dijelu poretka.

Gotovo nevjerojatno s obzirom na činjenicu da su prije mjesec i pol dan igrali osminu finala Lige prvaka, najprestižnijeg i najjačeg natjecanja na svijetu, a već su godinama stalni sudionici tog natjecanja.

- Moramo se skupiti i odigrati preostale utakmice sa strašću inače nas čeka druga liga – izjavio je napadač 'Apotekara' Stefan Kiessling u razgovoru s jednim od navijača (održan je manji prosvjed kojem je prisustvovalo 200-injak navijača) koji su protestirali nakon posljednjeg poraza, onog od Schalkea od 4:1 kod kuće pa dodao:

- Zajeb… smo – a odgovor navijača nije bio nimalo ugodan.

- Zajeb…. se vi već tjednima – odbrusio mu pristalica Bayera.

Tenzije su visoke, vremena sve manje i nije teško zaključiti da je štošta moguće. Ako ništa, bodovna prednost pred ostalim konkurentima još je tu, ali s igrama kakva je bila protiv Schalkea, Bayer bi mogao skliznuti u drugu ligu i to po prvi put nakon davne 1979. godine. Rijetkost je da netko naniže čak 38 godina u društvu najboljih, u međuvremenu su pet puta bili doprvaci te jednom igrali i u finalu Lige prvaka i to dovoljno govori o ovom klubu.

Prošlost je slavna, sadašnjost turbulenta, a budućnost valjda neće biti crna u jednom od najboljih njemačkih klubova…

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 03:42