SIMEONE GA JE NAGAZIO

SN EKSKLUZIVNO U KAMPU ATLETICA Teško izgovaraju to prezime, no on je uvjeren da će ga upamtiti

FOTO: SN EKSKLUZIVNO U KAMPU ATLETICA Teško izgovaraju njegovo prezime, no on je uvjeren da će ga dobro upamtiti!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2016. 18:04

Teško izgovaraju njegovo prezime, no on je uvjeren da će ga dobro upamtiti. Šime Vrsaljko, 24-godišnji desni bočni nogometaš, trči u grupi s braničem Diegom Godinom, Joseom Marijom Gimenezom i trenerom Diegom Simeoneom. Prolaze dugom vijugavom stazom terena za golf u Los Angeles de San Rafaelu, mjestu udaljenom 70 kilometara sjeverno od Madrida.

No Cholo Simeone ne daje nikakve upute. Ovdje zapovijeda kondicijski trener Oscar Ortega. El Profe, kako ga zovu, podiže glas animirajući tri skupine igrača na jutarnjem trčanju. To je ujedno i start u novu sezonu. Godin se smije i nešto govori Vrsaljku a zatim nastavljaju trčati, uzimaju stanku pa opet nastavljaju. Konačno staju, nakon 13,5 kilometara.

- Osjećam se super, stvarno sam zadovoljan. Ispred mene je novo dokazivanje i veliki rad - kaže Vrsaljko koji se zbog odmora nakon igranja na Europskom prvenstvu priključio momčadi osam dana nakon početka priprema.

- Najvažnije je da budem zdrav, a vidjet ćemo kasnije što će biti na terenu - napominje.

To mu je bio prvi jutarnji trening u mjestu gdje se Atletico već 35 godina priprema uoči početka sezone. Smeđi i zeleni brežuljci, vikendice bogatih ljudi i umjetno jezero vide se iz klupskog autobusa koji igrače vraća u hotel.

Obitelj Gil, većinski vlasnik Atletica, stvorila je to naselje u pustoši. Na ulazu u mjesto ulice nose imena talijanskih gradova koje je hrvatski nogometaš upoznao tijekom posljednje tri godine noseći dres Genove i Sassoula. Nakon povratka u hotel igrači ne izlaze van sve do 18 sati kada se penju u autobus pred glavnim ulazom.

U 18.30 počinje popodnevni trening na malom igralištu s jednom betonskom tribinom. Beton je toliko usijan da peče na dodir. Nekoliko stotina gledatelja tiska se unatoč nesnosnoj vrućini. Oni su došli iz udaljenih mjesta vidjeti ekipu koja je lani tragično ispala u finalu Lige prvaka na jedanaesterce te do samog kraja konkurirala Barceloni i Real Madridu za naslov prvaka Španjolske.

Vrsaljko izlazi iz autobusa i na hrvatskom jeziku razgovara s Janom Oblakom, slovenskim vratarom. Oko igrališta nema ničega, u daljini se vide brežuljci.

Simeone daje upute, igrače dijeli u dvije skupine. Vježbaju iznošenje lopte iz obrane prema sredini terena. Luis Felipe kreće po lijevoj strani no Vrsaljko čvrsto starta, ruši Brazilca, ostavljajući ga na travnjaku s bolnom grimasom na licu.

- Vrsaljko od početka pokazuje karakter. Djeluje svježe i spremno, ostavio je jako dobar dojam - kaže Chema Fuente, novinar sportskih novina Mundo Deportivo koji 14 godina prati Atletico Madrid. - Ovdje su treninzi izuzetno naporni, od prvog dana se žestoko radi. Fizička snaga je ono što krasi Atletico i na čemu i dalje inzistiraju.

Igrači nemaju puno vremena za razmišljanje što s loptom kada ju dobiju u noge. Suparnici im već oštro ulaze u noge.

- Vidio sam kakav se nogomet igra ovdje u Atletico Madridu, to je i jedan dio mog karaktera. Mogu poručiti da ću ostaviti srce na terenu u svakoj utakmici - napominje Vrsaljko.

CIJELU REPORTAŽU IZ KAMPA ATLETICA PROČITAJKTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
25. travanj 2024 22:49