CROPIX
STIGLA I REAKCIJA HNS-A

ŠOK I OGORČENJE U MAKSIMIRU NAKON BRUTALNOG NAPADA NA TRENERA MARIJA CVITANOVIĆA 'Ovo je legalizirani linč medija i svih institucija!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. rujan 2017. 10:12

U Dinamu su jučer svi bili šokirani, kosternirani napadom na trenera Marija Cvitanovića. Trener Dinama Mario Cvitanović ozlijeđen je u brutalnom napadu u srijedu navečer ispred zgrade u kojoj živi. Cvitanović je popodne svoju momčad vodio u utakmici Kupa Hrvatskeu Imbriovcu, a po povratku kući nepoznati napadači su ga dočekali i pretukli palicama.

Predsjednik Mirko Barišić je rekao:

- Nemojte me niti pitati kako se osjećam. Uopće sad ne mogu razgovarati. To je samo potvrda organiziranog napada na Dinamo uz zeleno svjetlo interesnih skupina. Mi stalno upozoravamo, ali ništa se ne događa. Sad vjerovatno morami poduzeti neke druge mjere, mjere samoobrane. Jer, sad su životi u pitanju.

Direktor Dinama Tomislav Svetina je bio kratak, nikome jučer nije bilo do dugih razgovora, svi su čekali vijesti iz bolnice gdje je odmah nakon napada odvezen Cvitanović.

- Ovo je legalizirani linč, prvo od strane medija, a onda i svih drugih institucija. Maskirani napadači napali su našeg trenera, prije toga maskirani napadači pucali su na Zdravka Mamića...

Pitali smo naravno glavnog operativca Modrih kako će napad na Cvitanovića i ozljede koje je dobio utjecati na njegovo daljnje vođenje momčadi, već ovog vikenda na rasporedu je Istra 1961. S direktorom smo razgovarali jučer negdje oko 22 sata kad se još nije znala težina ozljeda.

- Vidjet ćemo, nećemo prejudicirati težinu njegovih ozljeda, ali poznavajući ga znam da je čvrst karakter. Ali u ovom trenutku ne mogu ništa konkretnije kazati na tu temu - zaključio je Svetina.

Linker
20. travanj 2024 04:54