REUTERS/ Albert Gea / REUTERS
MINUTE DO NESREĆE

ŠOKANTNI NALAZI ISTRAGE O AVIONSKOJ NESREĆI KOJA JE POTRESLA SVIJET Najbolji nogometaš na planeti bio na korak od smrti?!

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 08. prosinac 2016. 00:15

Lionel Messi bio je na samo 18 minuta od iste tragedije kakvu su doživjeli njegovi kolege iz brazilskog kluba Chapecoense, tvrde brazilski mediji.

Naime, bolivijske su vlasti započele istragu o nesreći i posljedična privođenja, a u izvješćima se navodi da je Messi s reprezentacijom Argentine samo dva tjedna ranije letio istim zrakoplovom, a i tada je došlo do problema.

Zbog različitih poteškoća Argentinci su letjeli 4 sata i 4 minute, a zrakoplov je imao goriva za 4 sata i 22 minute. Nije teško zaključiti što bi se dogodilo da su još samo malo ostali na nebu, zaključuju brazilski mediji.

An Avro RJ85 operated by Lamia which crashed on approach to Medellin while carrying 81 passengers and crew including Brazilian football team Chapecoense is seen in a file picture taken in Norwich, Britain on September 25, 2015. Only 5 people are known to have survived the crash.  REUTERS/Matt Varley  NO ARCHIVES. NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS

Bolivijske su vlasti privele Gustava Vargasa, generala zračnih snaga, te Celiu Castedo, koja je razgovarala s pilotom zrakoplova Miguelom Quirogom. Castedo kaže da je upozorila Quirogu da je zrakoplov tanak s gorivom i da ga ima taman dovoljno za let iz južne Bolivije do Medellina, gdje su igrači trebali igrati finale protiv Atletica.

Erwin Tumuri, preživjeli član posade, tvrdi da je Quiroga trebao sletjeti u jednom bolivijskom gradu kako bi dolio goriva, ali je jednostavno taj savjet zanemario i nastavio letjeti. Procurila je i audiovrpca na kojoj se može čuti kako Quiroga viče da je došlo 'do potpunog strujnog kolapsa i da nemaju goriva'.

Linker
19. travanj 2024 21:04