youtube
NOVI POČETAK

SPORTING ISPAO U DRUGU LIGU, DUJE ČOP OTIŠAO UZ ZVIŽDUKE 'Radije ostajem pri svemu onome lijepom što sam proživio'

Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2017. 17:46

Hrvatski nogometni reprezentativac Duje Čop oprostio se u subotu od Sportinga iz Gijóna koji je ispao u drugu ligu, istaknuvši da će se sjećati samo lijepih stvari.

Sporting je u posljednjem kolu odigraokod kuće 2-2 s Betisom te sezonu završio na 18. mjestu među 20 klubova prve lige. Čop je među crveno-bijele bio došao na jednogodišnju posudbu iz talijanskog Cagliarija, a Sporting je imao obvezu otkupiti njegov ugovor u slučaju ostanka u prvoj ligi. Hrvatski napadač je još ranije poručio kako će ostati jedino bude li Sporting igrao prvu ligu i dogodine.

U subotu je, pak, došlo do oproštaja kojeg 27-godišnji napadač želi što prije zaboraviti. Premda je s devet golova najbolji klupski strijelac ove sezone, publika je zvižducima popratila njegov ulazak u igru u 65. minuti te je nastavila zviždati kada bi primio loptu.

“Radije ostajem pri svemu onome lijepom što sam proživio u Sportingu”, rekao je Čop nakon završetka utakmice. On je bio zamijenio domaćeg igrača Nacha Casesa pa je zviždanje također imalo širi, simbolični značaj, usmjeren na politiku kluba.


sgsdugsduygdhgcsddvg

Bijes stadiona Molinón eruptirao je u toj posljednjoj utakmici. Potiskivani gnjev tijekom sezone bio je usmjeren prema loži u kojoj je sjedio klupski predsjednik Javier Fernández koji je prema savjetu policije ostao u unutrašnjosti. Kritike s tribina uslijedile su uoči početka, za vrijeme utakmice i nakon nje. Policija je, pak, morala reagirati kada se jedan vidno nervozni navijač približio travnjaku. Sporting odlazi u drugu ligu od kuda se bio vratio u ljeto 2015. Prošle sezone, kada je za njega igrao mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović, bio se spasio u zadnjem kolu.

Ovu sezonu je otvorio dobro, no kasnije je uslijedila serija slabih rezultata, a sve je kulminiralo prije četiri mjeseca kada je klupu napustio trener Abelard Fernández kojem je to bila 110. utakmica kao treneru. Čop je, pak, nastupio u 31 utakmici ove sezone te je uz devet golova upisao i tri asistencije. Posljednji pogodak zabio je sredinom travnja Real Madridu u domaćem porazu od 2-3. Veći dio sezone izvodio je jedanaesterce i slobodne udarce za ekipu sa sjevera Španjolske. Od 2015. kada je otišao iz zagrebačkog Dinama nastupao je za Cagliari, Málagu i Sporting.

Linker
16. travanj 2024 18:26