Screenshot: Facebook
POŽALIO SE MEDIJIMA

SRPSKI NOGOMETAŠ OSTAO BEZ RADNE DOZVOLE U HRVATSKOJ! Već se dogovorio s klubom iz Dalmacije, ali onda su u javnost procurile sporne fotografije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2017. 14:04

Srpski nogometaš Vladimir Radović trebao je ovih dana potpisati za hrvatski klub iz Makarske, Zmaj, no nije dobio radnu dozvolu pa se požalio srpskim medijima kako je tome razlog njegovo veličanje Vojislava Šešelja.

"S klubom iz Makarske sam sve dogovorio i trebao potpisati ugovor. Bio sam odlično prihvaćen od suigrača i trenera, koji je bio zadovoljan onim što sam pružao na treninzima. Ljudi iz kluba su predali zahtjev, ali je on ekspresno odbijen, a kao razlog navedeno je to što sam u prošlosti veličao Vojislava Šešelja. Tajnik kluba mi je rekao da je izašao i jedan članak u tamošnjim novinama o meni kao nekom tko veliča ratne zločince, iako Šešelj nikada nije osuđen. Nisam član nijedne stranke, imam pravo simpatizirati koga hoću, ali me je to skupo koštalo u BiH i Hrvatskoj, gde se politika umiješala u sport. Sada javno kažem da simpatiziram i Vladimira Putina, ali se nadam da mi vrata nekih zemalja Europske unije i SAD-a zbog toga neće biti zatvorena", rekao je Radović za Blicsport na kojem možete pogledati spornu fotografiju.

Radović je postao poznat javnosti u listopadu 2015. godine kada se na treningu FK Goražde pojavio u majici s likom Šešelja, a nekoliko dana kasnije zbog toga dobio otkaz.

"Ne mogu vjerovati što se događa, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam prije svega sportaš koji nema predrasude, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Da sam takav kakvim me predstavljaju ne bih igrao u Radničkom iz Lukavca i Goraždu ili išao u hrvatski Zmaj. Imam puno prijatelja Hrvata i Bošnjaka, a nikome od nas ne smetaju politički stavovi druge strane", poručio je Radović.

Linker
23. travanj 2024 05:47