Foto: Damir Krajac/CROPIX
KVALITETA UZ BORBENI KARAKTER

ŠTO SE TO PONOVNO DOGAĐA S MAKSIMIRSKIM TALENTOM?! DINAMO GA MAKSIMALNO TREBA Trener Modrih zavapio: 'Jako nam je važan, ali sve ovisi o njemu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. listopad 2017. 22:12

U subotnjoj maksimirskoj priči čini nam se da su u kadru nedostajala dvojica mladih igrača koja bi bila u stanju borbeni karakter momčadi nadograditi kvalitetom: nije bilo Borne Sose i Ante Ćorića.

Kazao je Cvitanović da je Sosa na zadnjem treningu bio ponešto prehlađen.

- Nisam želio ništa riskirati, Sosa je važan igrač za nas.

Sosa zakinut

Valjda neće biti prehlađen za derbi na Poljudu, nakon onih sjajnih igara za mladu U-21 vrstu, a i na temelju onoga što je pokazao prije, Sosa, jednostavno, mora postati dio udarne postave, ne vidimo nijedan razlog da Čeh Lecjaks bude ispred njega u udarnoj postavi hrvatskog lidera.

Fali razigravač

Također, jako je vidljivo da Dinamo ima istu patnju kao košarkaška reprezentacija Hrvatske: nema pravog playmakera. Nema razigravača, onog koji u završnici može gurnuti završni pas, razigrati momčad, biti prevaga. Točnije, naravno da ga ima, u liku Ante Ćorića, koji u subotu, po riječima Marija Cvitanovića, nije bio spreman. Da bi Dinamo bio bolji, pod hitno treba osposobiti Ćorića.

- Ćorić, osim par minuta, nije igrao za U-21 reprezentaciju, procijenili smo da bi za njegovo stanje bilo bolje da ostane izvan kadra. Mi želimo Ćorića, trebamo ga! Kao i svakog drugog igrača. Mislili smo da će za njega biti bolje da odradi dva jača treninga, što je napravio, i to jako kvalitetno. Dinamo treba svakog igrača, a svaki bi igrač trebao biti maksimalno spreman. Želim Ćorića maksimalno spremnog! Nadam se da će to vrlo brzo i postati. On je svjestan toga i predan svome radu da bi što prije došao u optimalnu formu. Da bi bio prevaga na terenu.

Hoće li biti spreman?

Cvitanović u nastavku...

- Da, slažem se da nam je protiv Osijeka nedostajao razigravač, tražili smo to s Ademijem i njegovim ulaskom iz drugog plana preko linija - kazao je trener Dinama.

Pitali smo Cvitanovića i hoće li Ćorić biti spreman za derbi s Hajdukom idućeg vikenda.

- Sve ovisi o njemu!

Linker
23. travanj 2024 20:34