Lutz Bongarts/Bongarts/Getty Images
30 GODINA OD VELIKOG POTHVATA

ŠUKER, BOBAN I JARNI U BEOGRADU NA PREMIJERI 'ČILEANACA' 'Ponosan sam što smo svi ostali prijatelji i ljudi, lijepo je ponovno osjetiti tu emociju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2017. 20:50

Legendarna mlada generacija tadašnje Jugoslavije osvojila je Svjetsko prvenstvo u Čileu, a 25. listopada navršit će se točno 30 godina od tog velikog pothvata.

Tim povodom održana je i premijera dokumentarnog filma na kojem su sudjelovali i neki od hrvatskih igrača koji su u tadašnjoj momčadi igrali značajne uloge. Reprezentaciju je tada vodio Mirko Jozić, a igrali su i Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Davor Šuker, Robert Jarni, Igor Štimac te danas pokojni Dubravko Pavličić. Na premijeri u Beogradu bili su Šuker, Boban i Jarni.

"Jako sam ponosan na sve svoje prijatelje 'čileance' i na činjenicu da smo ostali prijatelji i postali ljudi. Lijepo je ponovno osjetiti tu emociju i biti ovdje", rekao je Boban na koga se nadovezao i sadašnji izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, Robert Jarni:

"Jako velike su razlike između sadašnjeg vremena i prije tri desetljeća. Kada sam ja odlazio od kuće u Split, morao sam se boriti da bih nešto imao, a djeca danas praktički sve imaju na dlanu. Danas bi se trebali što više baviti sportom."

Linker
24. travanj 2024 15:14