Bišćan Rudeš / Srdjan Vrancic / Hanza Media
HOĆE LI OTIĆI?

SUSJEDI LANSIRALI SENZACIONALNU VIJEST Hrvatski hit trener napušta domovinu i preuzima trofejni klub, bogati vlasnik ga vidi kao idealno rješenje?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2017. 23:34

Trener Rudeša Igor Bišćan mogao bi postati trener ljubljanske Olimpije, peterostrukog prvaka susjedne Slovenije, piše portal Nogomania.com.

Milan Mandarić, vlasnik Olimpije i čovjek koji ju je vratio u sam vrh slovenskog nogometa, navodno je veliki fan Bišćana i vidi kao novog trenera, ali tek treba vidjeti koliko istine ima u svemu. Bivši nogometaš Dinama, Liverpoola i drugih klubova je napravio senzacionalan posao s Rudešom kojega je prije nekoliko dana po prvi put uveo u Prvu HNL poslije slavlja u Solinu kod istoimenog domaćina čime su i matematički potvrdili prvo mjesto.

Iako se Safet Hadžić, sadašnji trener Ljubljančana, s Olimpijom preko novog prvaka Maribora plasirao u finale kupa Mandarić ga ne vidi kao trajno rješenje na klupi...

Olimpija je jedan od dva najtrofejnija i najpoznatija slovenska kluba, uz Maribor koji je osvojio naslov prvaka ove sezone. Bili su stalni sudionici nekadašnjeg prvenstva Jugoslavije, a prije nekoliko godina su pali u prosjek tamošnjeg klupskog nogometa - sve do dolaska sadašnjeg vlasnika Mandarića. On je napravio sjajne stvari i s primjerice engleskim Portsmouthom kojega je bio uveo u Premiership. Ljubljančani su titule prvaka osvajali u sezonama 15/16 , 94/95 , 93/94 , 92/93 , 91/92, a pridodali su i četiri kupa - 02/03 , 99/00 , 95/96 , 92/93. Tijekom povijesti su za njih igrala i imena poznata ljubiteljima nogometa poput Mirana Pavlina, Aleša Čeha, Jana Oblaka, Mladena Rudonje i drugih.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 05:26