CROPIX
ŠTETA! I VIŠE OD TOGA

SVE SE DOGODILO POD VELOM TAJNE Klub Darija Srne i Igora Štimca više ne postoji: 'Spavate li mirno, krvnici?'

NERETVA U subotu trećeligaš iz Metkovića nije nastupio, a pitanje je hoće li više igrati zbog stečaja
Piše: Pero JakićObjavljeno: 30. travanj 2017. 21:44

Metkovska i sportska javnost u dolini Neretve nemalo se iznenadila informacijama o stečaju trećeligaša Neretve i odgađanju trećeligaških utakmica, u subotu s Orkanom u Dugom Ratu, te u utorak, 2. svibnja s Kamenom u Metkoviću. Čelnici kluba nisu sazivali konferencije za novinare već su svoje reakcije dostavili jednom lokalnom portalu.

Da je Neretva završila u stečaju, javnost je informirao kandidat za gradonačelnika Metkovića Dalibor Milan (HDZ). On je napisao da je 22.ožujka ove godine otvoren stečaj nad NK Neretvom i istog dana zatvoren, pa od tada zapravo klub ne postoji. Vodstvo 3. HNL jug odmah je reagiralo i Neretvi zabranilo nastupe, dok će uprava kluba uložiti žalbu. Milan je dometnuo da nitko iz Neretve ni iz Sportske zajednice nije o tom događaju obavijestio javnost, igrače i nogometne forume.

Denis Jerkovic / CROPIX
CROPIX

16 godina blokirani

On ističe da je 31. ožujka 2016. godine Financijska agencija predložila Trgovačkom sudu otvaranje stečaja nad dužnikom NK Neretvom te da je još na dan 1. rujna 2015.godine račun NK Neretve bio blokiran čak 6.140 dana i za iznos od 244.494,81 kunu. Prethodni stečajni postupak pokrenut je 17. lipnja 2016.godine, a na ročištima 31. kolovoza i 3. listopada iste godine zakonski zastupnici dužnika nisu pristupili tim ročištima. Zbog toga je Trgovački sud od Općinskog suda u Metkoviću i MUP-a zatražio podatke o imovini NK Neretve. Potom je Sud zaključio da imovina Neretve koja je ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova postupka.

Milan je predočio i izvadak iz Registra sportskih udruga u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojemu ne postoji NK Neretva nego samo NK Neretva Škola nogometa Metković. On je također upozorio i na posljedice koje proistječu iz Zakona o sportu i Pravilnika o nogometnim natjecanjima, što je, nažalost, Neretva već osjetila.

U petak su predsjednik UO kluba Goran Komazin Meka i odvjetnik Stipe Cvitanović posjetili Trgovački sud u Dubrovniku gdje su uvidom u spis utvrdili da Rješenje o stečaju nije uopućeno oponomućeniku Cvitanoviću već na adresu Neretve u Sportskoj ulici, ali da je omotnica vraćena Trgovačkom sudu neotvorena jer ju nitko nije preuzeo. Inače, sva pismena za taj klub dolaze u Poštanski ured u Metkoviću i uredno se uzimaju.

Posebnim priopćenjem jednom lokalnom portalu obratio se u petak poslije podne predsjednik Goran Komazin Meka. Zahvalio je svima na podršci, objavio da se utakmice Neretve odgađaju do razrješenja situacije i naglasio da Uprava nije imala saznanja o stečaju niti je očekivala da će se netko poslužiti smicalicama i iza leđa “provući” poštu.

Prozivke predsjednika

- Očito je da u predizborno vrijeme i oni koji su se do jučer zaklinjali u ljubav prema Neretvi, sada taj isti klub da bi se politički obračunali s Mostom nezavisnih lista, pokušavaju izbaciti iz svih natjecanja i oduzeti mu natjecateljski status. Lokalna oporba na čelu s HDZ-om i njihovim jatacima odigrala je svoje, a mi ćemo zbog toga podignuti kaznene prijave. Ja se nadam da će se za klub pronaći rješenje i da Neretva neće biti žrtva prljave političke kampanje - rekao je Komazin i zapitao se: “Spavate li mirno krvnici?”

Bilo kako bilo, klub koji je za dvije godine trebao proslaviti 100 godina od osnivanja i koji je iznjedrio nogometne veličine poput Andrije Ankovića, Miše Krstičevića, Igora Štimca, Darija Srne, Davora Mioča, Jure Ereša, Sergeja Jakirovića, Marina Ljubičića i da dalje na nabrajamo, pravno više ne postoji. Šteta! I više od toga!

Linker
25. travanj 2024 00:31