AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG / AFP
NAJTEŽI DANI

TOTALNA KATASTROFA VELIKOG KLUBA Pogledajte kako su ispisali najcrnje stranice klupske povijesti, a do jučer su igrali čak i europska finala!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2017. 18:05

Dnipro Dnipropetrovsk je prije samo dvije godine igrao u finalu Europske lige. No, danas je situacija potpuno drugačija. Jučer su porazom od Vorskle ispali u drugu ukrajinsku ligu, što je bilo nezamislivo sve donedavno.

Pogodak za Vorsklu, klub koji je prošlog ljeta ispao od zagrebačke Lokomotive u kvalifikacijama Europske lige, zabio je Sharpar u 49. minuti, a istovremeno je Karpaty slavio kod Volyna pa razlika uoči zadnjeg kola iznosi pet bodova.

Katastrofa Dnipra, ali i nekih drugih ukrajinskih klubova počinje ratom protiv Rusije poslije čega, glavom bez obzira, odlaze brojni kvalitetni igrači. Sjetimo se, za Dnipro su igrali i hrvatski reprezentativci Nikola Kalinić i Ivan Strinić, kao i neki drugi kvalitetni nogometaši.

Lani je Dnipro zavšio prvenstvo na trećem mjestu i stvari su još lijepo izgledale, no odlasci igrača kao što su Matos, Zozulya, Tomečak, Blizničenko i drugi bili su preteški. U kadar su, uslijed očajne financijske situacije, uključeni mahom juniori i mladi igrači.

Zaista ogroman pad jednog od najslavnijih, i posljednjih godina jednog od najboljih, ukrajinskih klubova koji je tijekom povijesti, osim finala prije dvije godine (poraz od Seville), dvaput igrao i četvrtfinale Kupa Prvaka (1985. i 1990.). Otkad je uspostavljena ukrajinska liga - 1992. godine - Dnipro je uvijek bio u najjačem razredu i to gotovo uvijek među 3-4 najbolja kluba. No, sada ostaju samo lijepe uspomene na sjajne rezultate iz - kako bliže, tako i dalje povijesti.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 13:29