Jean-Paul Pelissier / REUTERS
'BIT ĆE TO TAKTIČKA BITKA'

TRENER SALZBURGA PUN KOMPLIMENATA NA RAČUN RIJEKE 'Na vašoj klupi sjedi pametan čovjek s odličnim idejama, a momčad prate fanatični navijači'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. srpanj 2017. 14:03

Red Bull je pod stanovitim pritiskom. Očekivanja su i ove sezone izrazito velika, ali Marco Rose jednu od ključnih utakmica sezone dočekuje potpuno mirno. Ne znamo je li i u sebi doista hladan kao špricer ili je samo navukao masku, ali djelovao je poprilično opušteno na presici uoči utakmice. Najprije se ponaosob rukovao sa svakim od novinara pa otvorio pozdravom dvojici hrvatskih novinara.

- Dobar dan! - poručio je Rose na početku svog izlaganja te počeo odgovarati na pitanja o Rijeci.

- Što sam vidio u analizi? Ne bih to trebao govoriti pred hrvatskim novinarima. Očekujemo jaku momčad koja ima puno individualne kvalitete i, kako sam čuo, pametnog trenera s dobrim idejama, stoga će sigurno biti taktički dobro potkovani. Za nas će biti sigurno pravi suparnik, ali mislim da imamo dobru momčad i veliku želju otići u play-off.

Tamo ih je prošle sezone zaustavio Dinamo, ali Rose nije želio vući paralele s tadašnjim i današnjim suparnikom Red Bulla.

- Uspjeli ste skinuti Dinamo s trona, to sve govori o kvaliteti Rijeke. Ali ovo je ipak nova sezona, novo natjecanje i sasvim druga momčad, zbog čega je nezahvalno uspoređivati. Znamo da je Rijeka jaka, ali znamo i da mi imamo dobru momčad, pa pozitivno gledamo na ove dvije utakmice.

O rezultatu nije želio govoriti. Na pitanje što bi ga zadovoljilo prije vrućeg uzvrata na Rujevici nije ponudio odgovor, ali ostavio je dojam da bi ga itekako razveselilo kada bi priča bila gotova nakon 90 salzburških minuta.

- Za uzvrat u Rijeci želimo dobar rezultat. Znamo da Rijeka ima malen, zbijen stadion s fanatičnim navijačima, ali takvi su i naši.

Kada je riječ o sastavu koji će se suprotstaviti hrvatskom prvaku, Rose ima samo jednu dvojbu - hoće li Valon Berisha moći igrati. Iako je UEFA prvotno potvrdila drugu utakmicu kazne, Rose je poručio da vjeruje u neku promjenu do početka utakmice. Što god to značilo.

- UEFA-ina je procedura u tijeku i odluka će biti donesena uoči utakmice, što sigurno nije optimalno za pripremu. Koliko je važan njegov nastup? On je bitan faktor, već je nekoliko godina u klubu, ali s njim ili bez njega napravit ćemo sve da pobijedimo.

Linker
21. travanj 2024 03:42