Screenshot/Youtube
DJED JOVAN

UMJESTO GIGANATA ODABRAO PROSJEČAN KLUB Jedan od najvećih brazilskih talenata stiže srpskom stručnjaku: Leži li razlog u Drugom svjetskom ratu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2017. 23:00

Talijanski prvoligaš Torino kupio je jednog od najvećih brazilskih talenata - Lyanca. Na prvu ništa pretjerano čudno, ali ako znamo da su ga mjesecima lovili,primjerice, Juventus, Manchester United i Atletico Madrid - onda se vrijedi zapitati u čemu je stvar.

Mladić čiji su djed i baka izbjegli s ovih prostora u Drugom svjetskom ratu ne krije oduševljenje dolaskom u Torino premda zauzima tek 10. mjesto u Serie A. Punim imenom Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnovic otkriva prve impresije Italijom.

- Jako sam uzbuđen što sam ovdje, nadam se da ću uspjeti. Hvala Sao Paulu što me pustio u Europi, san svakog mladog Brazilca je igrati u Italiji. Znam da me puno klubova pratilo, ali Torino je bio najuporniji - izjavio je 20-godišnjak.

Lyancovi djed i baka su pobjegli iz Srbije tijekom Drugog svjetskog rata u Brazil gdje su ostali zauvijek i zasnovali obitelj. Također, trener Torina Siniša Mihajlović je isto srpske nacionalnosti pa ima onih koji vjeruju da je Lyanco odabrao Torino baš zbog Mihajlovića, barem su takva razmišljanja pojedinih portala iz susjedstva.

- Djed Jovan je pobjegao iz Jugoslavije pred hororom Drugog svetskog rata i došao u Brazil. Zbog toga sam se i zainteresirao za povijest. Nikada nisam upoznao djeda - prisjetio se korijena Lyanco.

Nije tajna da ga je Mihajlović tražio već poduže vremena i sad mu se upornost isplatila. Inače, Lyanco je ponikao u omladinskom pogonu Botafoga, igrao je za mladu srpsku reprezentaciju, ali i brazilsku, te je još uvijek otvorena mogućnost da zaigra i za jedne i za druge jednog dana u budućnosti.

Ali, dotad mu predstoji koncentracija na bližu budućnost. Za novi klub će početi igrati 1. srpnja, ali i dotad će boraviti u Italiji. Radi se o stoperu visokom 1.87, a čeka ga konkurencija u vidu Castane i Zappacoste.

- Jako je važno što ću ovdje ostati sljedeća dva mjeseca i trenirati s budućim suigračima i trenerom poput Siniše Mihajlovića. Dok počne prvenstvo već ću savladati brojne stvari i smatram se sretnim zbog toga. Klub je dobro organiziran, svi su me srdačno dočekali i bit će lijepo raditi u tako toplom okruženju - istaknuo je Lyanco.

Linker
20. travanj 2024 19:05