Bongarts/Getty Images
ZBOG NJEGA JE DANAS TO ŠTO JE

UZ POMOĆ LEGENDARNOG KAPETANA VATRENIH POSTAO JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH NOGOMETAŠA SVIJETA 'Toliko je pomogao, nikad mu neću moći dovoljno zahvaliti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2017. 21:31

Christian Pulisic tek je prije mjesec dana napunio 19 godina, a već 'žari i pali' Bundesligom u toj mjeri da bi dres Borussije Dortmund vrlo brzo mogao zamijeniti i dresom nekog većeg i bogatijeg kluba.

Christianovo srednje ime je Mate po njegovom djedu koji je iz Hrvatske, a Borussia ga je htjela dovesti dok je još imao 15 godina. Fifina pravila nalažu kako u toj dobi nije mogao stići iz SAD-a kao igrač izvan Europske unije, no sve je brzo riješio Niko Kovač.

"Niko Kovač mi je jako puno pomogao kada mi je to bilo najpotrebnije. Pomogao je da dobijem hrvatsku putovnicu i tako sam mogao prijeći u Borussiju Dortmund", rekao je Puilisic za Bild pa dodao:

"Kao još mali dječak želio sam igrati za najbolje europske klubove. Kada je stigla ponuda Borussije, želio sam odmah ići pod svaku cijenu, a Niko Kovač mi je to omogućio."

Pulisic je na kraju stigao u Dortmund kao 16-godišnjak u veljači 2015. godine dok je Niko Kovač još uvijek bio hrvatski izbornik. Nažalost, nije Kovaču pošlo za rukom nagovoriti Christiana i da zaigra za Vatrene jer je ovaj jako želio igrati za svoju rodnu zemlju SAD, a ne zemlju svoga djeda.

"Christian je dobar dečko. U to vrijeme moj brat i ja smo imali sve potrebne veze i nije bilo problema. Bili smo u kontaktu s ljudima iz Borussije i drago mi je da sam mogao pomoći", pojasnio je njemačkim medijima Niko Kovač.

Linker
19. travanj 2024 22:39