Foto Mario Cvrković
DETALJI INCIDENTA

TUŽNA ISTINA O SRAMOTNOM NAPADU NA HRVATSKE NOGOMETAŠE U CRNOJ GORI Autobus je demoliran samo zato jer je imao hrvatske registarske oznake

Piše: Mirko CrnčevićObjavljeno: 26. listopad 2016. 22:38

Nogometaši "Jelse" posljednjih su nekoliko dana bili na organiziranom izletu u Skoplju (Makedonija), za što su koristili usluge autoprijevozničke tvrtke "Čazmatrans" - Otok Hvar, sa sjedištem u Starome Gradu - Farosu, piše Slobodna Dalmacija.

Na navedenom izletu odigrali su i jednu prijateljsku utakmicu s bivšim igračima NK "Rabotnički", koju su izgubili rezultatom 1:2. Natrag iz Skoplja su krenuli u ponedjeljak (12 sati), putujući kroz Albaniju i Crnu Goru, no, u noći (oko 1 sat) na prilaznom putu - predgrađu Bara autobus su iz zasjede kamenovali zasad nepoznati crnogorski huligani.

Dakle, nogometaši su doživjeli dijametralno suprotan događaj od onih mnogobrojnih gostoprimstava koja Hvarani već godinama na svome škoju pružaju turistima iz te susjedne zemlje.

- Igrači našeg kluba su u to vrijeme bili samo tridesetak kilometara od granice RH, spavali su, a njihove glave naslonjene na stakla u središnjem lijevom dijelu autobusa, kada je iznenadnim napadom došlo do razbijanja upravo tih stakala. Na svu sreću, nitko od njih nije zadobio tjelesne ozljede, međutim, proživjeli su težak šok koji će trajno ostati u njihovu sjećanju - s ogorčenjem nam je rekao Žarko Zagorac, predsjednik NK "Jelsa", naglasivši da se u tom trenutku u vozilu nalazilo trideset igrača, članova i simpatizera kluba, naravno, s vođama puta, trenerom Matkom Čovićem i kapetanom Ivanom Miškovićem.

Foto: Mario Cvrković

Tijekom napada oštećeno je i prednje vjetrobransko staklo autobusa, a samo je prisebnost vozača Zorana Kuničića dovela do toga da nije došlo do puno ozbiljnijih posljedica (izlijetanja s kolnika i slično). Cijela unutrašnjost autobusa bila je zasuta fragmentima razbijenih stakala, a posebice igrači koji su nalazili na tom središnjem dijelu autobusa.

Foto Mario Cvrković

Vozač je, kako kaže, nastavio voziti tim dijelom puta, te je nedaleko od mjesta događaja uočena policijska patrola kojoj je navedeni incident i prijavljen.

Foto Mario Cvrković

- Policijski službenici su zaprimili prijavu i doista profesionalno postupili, te su naš autobus prepratili do granice s RH. NK "Jelsa" osuđuje ovakav divljački napad na igrače i autobus, koji je bio bez ikakvih klupskih oznaka. Dakle, napad je mogao biti usmjeren i prema bilo kojem drugom vozilu HR-registracijskih oznaka. Vjerujemo da će mjerodavne vlasti Republike Crne Gore ozbiljno istražiti navedeni incident, te poduzeti sve potrebne radnje u smislu pronalaska i sankcioniranja vandala, da bi u konačnici namirili i materijalnu štetu što su je pričinili prijevozničkoj tvrtki "Čazmatrans", zaključio je Zagorac.

Linker
20. travanj 2024 11:50