screenshot
PALE U 94.

VATRENE PROPUSTILE 'NOKAUTIRATI' MAĐARSKU U GOSTIMA Hrvatska ženska nogometna reprezentacija ispustila pobjedu u četvrtoj minuti sučeve nadoknade

Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2017. 20:36

U susretu 3. kola skupine 4 europskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj, hrvatske nogometašice su u Gyoru odigrale 2-2 protiv Mađarske nakon što su drugi pogodak primile u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon uvodnog remija kod Ukrajine te varaždinskog poraza od Švedske, izabranice Božidara Miletića su u Gyoru osvojile bod protiv Mađarske. Nažalost, hrvatske nogometašice su drugi pogodak primile u četvrtoj minuti sudačke nadoknade iz slobodnog udarca.

Mađarska je povela u 75. minuti golom Henriette Csiszar koja je iskoristila pogrešku naše vratarke Stephanie Bukovec. Izjednačili smo u 79. minuti nakon kornera kojeg je odlično izvela Iva Landeka, a pogodak glavom zabila Sandra Žigić. Samo tri minute kasnije Kristina Šundov je pogodila vratnicu nakon ubačaja Izabele Lojne. Do potpunog preokreta je došlo u 90. minuti kada je Isabella Dujmenović nakon kornera dovela Hrvatsku u vodstvo. Žigić je ubacila na drugu vratnicu, Ana Jelenčić je vratila loptu u sredinu, a Dujmenović zabila za vodstvo.

Kada se činilo kako će hrvatske nogometašice upisati prvu pobjedu u kvalifikacijama, Csiszar je zabila iz slobodnog udarca za 2-2.

Drugi susret iz ove skupine između Švedske i Danske trebao se igrati u petak, ali je odgođen nakon što su danske nogometašice odbile putovati u Gotheborg zbog sukoba s čelnicima Danskog nogometnog saveza (DBU). Danske nogometašice već mjesecima pregovaraju s vodstvom saveza oko premija i nakon što nije postignut dogovor odbile su nastupiti.

"Mnogo stvari nas je podijelilo," kazao je glasnogovornik DBU-a dodavši kako savez sada očekuju sankcije, možda čak izbacivanje iz kvalifikacija.

Vodstvo DBU-a je objavilo kako će povećati proračun za ženski nogomet s 350.000 na 727,000 eura godišnje. Zanimljivo, u Norveškoj nogometašice dobivaju iste novčane nagrade i premije kao i njihovi muške kolega. Nedavno su štrajkom zaprijetile i Amerikanke nezadovoljne statusom koji imaju pri Američkom nogometnom savezu.

"Nikada se nismo našli u ovoj situaciji, mi se pripremamo kao da će se utakmica ipak igrati," kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand.

UEFA je već najavila kako će u petak otvoriti slučaj protiv Danskog nogometnog saveza ukoliko se utakmica ne odigra.

Upitna je i utakmica između Hrvatske i Danske koja se treba igrati 24. listopada u Zaprešiću.

Trenutačno na ljestvici vode Danska i Švedska sa po tri boda, Hrvatska ima dva boda, a Ukrajina i Mađarska po jedan bod. Plasman na SP će izboriti pobjednice skupine, dok drugoplasirana ekipa ide u dodatne kvalifikacije.

Linker
17. travanj 2024 12:29