Domagoj Vida
 Gabriele Maltinti/Getty Images
SVE ĆE BITI DOBRO

VIDA NAKON SILOVITOG SUDARA PORUČIO 'Dobio sam blagi potres mozga, ničega se ne sjećam'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 17:10

Domagoja Vidu krenuli su golovi, zabio je dva za kijevski Dynamo na startu sezone, ali ove subote imao je peh. U devetoj minuti prvenstvene utakmice s Dnjiprom išao je na centaršut iz kornera, utrčao prema lopti, no istodobno se iz kaznenog prostora sjurio gostujući igrač Sergej Kravčenko, u zraku su se silovito sudarili glavama, ružno je izgledalo, a za Vidu nije bilo bez posljedica.

Čak je ustao, nakon što su mu na glavu stavili led i privremeno pomogli, nastavio je igru, iako se vidjelo da nije pravi. Da bi se sam srušio. Odvezli su ga u bolnicu, pušten je iste večeri s obvezom da se pojavi na kontroli za dva-tri dana.

Brzo se vraća

- Hvala što se brinete, sve će biti u redu - odgovorio nam je u nedjelju Vida, i priznao:

- Ne sjećam se od subote ništa. Zadobio sam blagi potres mozga.

Događaju se nesreće, no malo kad su igrači sudare glavama u takvoj brzini i naletu. Međutim, brzo će se Vida vratiti utakmicama...

- Već sam u nedjelju išao u klupsku bazu. Morao sam - dodao je i poslao nam link sa snimkom s ukrajinske televizije na kojoj se vidi kako je nastradao.

Vida je uvijek bespoštedan borac, u igri gleda na loptu i što najbolje uraditi za momčad, pritom se ne štedi. Iako je u ovom slučaju suparnički igrač bio neoprezan jer Vida je već pobjegao izravnom čuvaru, ubacio se ispred njega, da bi onda dotrčao drugi, i to bez kočnica.

Vida je izašao u 18. minuti, a taj Sergej Kravčenko, inače veznjak, prošao je daleko bolje i igrao dalje, sve dok ga trener nije zamijenio u 87. minuti. Dynamo je svladao Dnjipro 1:0 golom Moraesa u 63. minuti.

Eto, nakon što je Vedran Ćorluka na Europskom prvenstvu nosio vaterpolsku kapicu kao zaštitu za ranu zadobivenu u susretu s Turskom, i drugi stoper iz tandema Ante Čačića dobio je vrlo neugodan udarac u glavu. Vidin problem je po zdravlje nešto opasniji, ali nije se dogodilo ništa alarmantno.

Linker
08. svibanj 2024 01:20