REUTERS/Osman Orsal / REUTERS
POLOVIČAN USPJEH HRVATA

VIDEO: JEDAN VATRENI U ČETVRTFINALU, DRUGI SE OPROSTIO OD EL Pogledajte kako je Olympiakos potučen do nogu

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2017. 22:34

Nogometaši Bešiktaša, Celte Vigo i Racing Genka izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige, dok ćemo preostalih pet putnika doznati kasnije večeras.

Bešiktaš, čiji je član hrvatski reprezentativac Matej Mitrović, je u sjajnom susretu pobijedio Olympiakos 4-1 nakon što je prvi susret završio 1-1 i prvi put u povijesti stigao od četvrtfinala nekog europskog kupa.

Domaćin je stigao do pobjede premda je od 39. minute imao igrača manje, a čak dva gola Turci su zabili brojčano inferiorni.

Bešiktaš je sjajno otvorio utakmicu i vrlo brzo je vodio 2-0. Za 1-0 je zabio Vincent Aboubakar u 10. minuti, a na 2-0 je povisio Ryan Babel u 22. minuti. Gosti su se vratili u život u 31. minuti lijepim pogotkom Tarika Elyounoussija, a osam minuta kasnije glupost večeri napravio Aboubakar. Kamerunski napadač je na centru glavom udario Retsosa i zaradio direktni crveni karton.


All Goals & Highlights HD - Besiktas 4-1... by Bundes-Liga

U nastavku susreta Grci su jurnuli po drugi pogodak, međutim umjesto da iskoriste igrača više primili su dva pogotka. Na 3-1 je povisio Babel u 75. minuti svojim drugim golom, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Cenk Tosun u 84. minuti.

Za turski sastav je cijeli susret igrao hrvatski nogometaš Matej Mitrović.

Racing Genk je očekivano prošao dalje jer je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši na gostovanju Gent 5-2. Uzvrat je na stadionu Luminus Arena bio je tek formalnost, a završilo je 1-1.


All Highlights & Goals - Genk 1-1 Gent 16.03.2017 by brilche

Domaćin je stigao do vodstva u 20. minuti golom Timotyja Castagnea koji je iskosa ušao u kazneni prostor i udarcem iz blizine svladao Lovru Kalinića. Gosti su izjednačili u 84. minuti golom Louisa Verstraetea. Kalinić je branio cijeli susret za goste .

U četvrtfinale se plasirala i Celta koja je na gostovanju pobijedila Krasnodar 2-0 potvrdivši tako pobjedu 2-1 iz prve utakmice. Strijelci za španjolski sastav bili su Hugo Mallo (52) i Iago Aspas (80).


All Goals & Highlights HD - Krasnodar 0-2 Celta... by FranceCup3

Linker
20. travanj 2024 03:43