REUTERS
KUP KRALJA

VIDEO: KAKAV ŠOK ZA MODRIĆA I DRUŠTVO Real na koljenima i drugi put zaredom. Pogledajte kardinalnu pogrešku koja je 'pokopala' Kraljeve

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2017. 00:15

Nogometaši Celte priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Real Madrid 2-1 na Santiago Bernabeu u prvom susretu četvrtfinala španjolskog Kupa Kralja.

'Kraljevski klub' ovim porazom nije ispao jer slijedi uzvrat u Vigu 25. siječnja, međutim ovaj rezultat otvorio je gostima iz Galcije vrata prolaza u polufinale.

Bio je to drugi uzastopni poraz Reala koji je u nedjelju poražen i u ligaškom ogledu kod Seville identičnim rezultatom i treća utakmica u nizu bez pobjede. Zanimljivo, aktualni europski prvak je do gostovanja kod Seville bio 40 utakmica uzastopce bez poraza, a sada je spojio dva poraza. Posljednji put Real je izgubio dvije utakmice u nizu u studenom 2015. kada je izgubio kod Seville (2-3) i doma od Barcelone (0-4).

Sve zanimljivo na Santiago Bernabeu dogodilo se od 64. do 70. minute. U šest minuta vidjeli smo sva tri gola. Gosti su poveli golom Iaga Aspasa u 64. minuti, izjednačio je Marcelo u 69. minuti, a minutu kasnije Jonny Castro je zabio drugi pogodak za Celtu nakon velike pogreške Lucasa Vazqueza koji je izgubio loptu na centru.

Real je u posljednjih 20 minuta imao nekoliko lijepih prilika, ali je Sergio Alvarez sačuvao mrežu.

Posljednji domaći poraz Real je upisao u veljači prošle godine kada je u prvenstvu izgubio od Atletico Madrida 0-1.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Cristiano Ronaldo, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 71. minuti.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Alaves koji je porazio drugoligaša Alcorcon 2-0. Oba gola zabio je Ibai Gomez i to u 89. i 90+3. minuti.

U četvrtak su preostale dvije utakmice, a sastaju se Atletico Madrid i Eibar, te Real Sociedad i Barcelona.

Linker
21. travanj 2024 00:57