Screenshot/Youtube
TROFEJNI KLUB DOTAKAO DNO

VIDEO: PREPOZNAJETE LI IH? Stare Dinamove višestruke 'žrtve' spremaju kofere i sele u drugu ligu, presudila im infarktna završnica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2017. 01:31

Iako su čak 23 puta bili prvaci svoje zemlje, današnjica je itekako bolna. MTK iz Budimpešte je ispao u drugu mađarsku ligu i tako ponovno razočarao navijače.

Isto im se dogodilo i 2011. godine, osvojeno 3. i 4. mjesto u protekle dvije godine udahnulo je novi život u ovaj klub. No, remi protiv PAKS-a od 1:1 nije bio dovoljan da spase glavu.

Konkurent za ispadanje - Diosgyor - je izgubio i tako pomogao MTK-u, no kako nisu to znali iskoristiti - mogu spremati kofere i seliti u drugu ligu. Oba pogotka na utakmici protiv PAKS-a su zanimljivo pala na samom kraju utakmice. PAKS je poveo u 90. minuti preko Barthe, a izjednačio je Hrepka u 92. minuti.

Inače, MTK je tijekom povijesti imao bliske susrete sa zagrebačkim Dinamom čiji navijače pamte međusobne okršaje iz 1997., 1999. i 2003. godine. Prvi i posljednji dvomeč igran je u sklopu Kupa UEFA-e, a ovaj iz 1999. bile su kvalifikacije za Ligu prvaka. Sva tri puta dalje je prošao Dinamo. Inače, novi prvak je Honved kojem je to prva titula nakon 24 godine čekanja.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 15:43