CROPIX
PRVI PROJEKT VATRENOG KAPETANA

VIDEO: ZVONIMIR BOBAN OTKRIO KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA NAGRADA FIFE ZA NAJBOLJE Infantinova desna ruka oduševljena konceptom kojeg je sam smislio!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. studeni 2016. 13:18

Službena stranica FIFA-e danas je naširoko predstavila vatrenog kapetana Zvonimira Bobana, odnedavno zamjenika glavnog tajnika krovne nogometne udruge svijeta.

U svojstvu toga, Boban je predstavio novu nagradu koja na scenu stupa u siječnju 2017. kada će pod imenom The Best biti dodijeljena najboljim igračima i igračicama, trenerima, za najbolji gol, fair play, ali i za najbolje navijače, a birat će se i najbolja momčad godine.

"Ovo će bez dvojbe postati najbolja nagrada koja postoji. Jedinstvena je i globalna jer pokriva cijeli svijet. A ono što je čini posebnom je i to što najbolje biraju treneri i kapetani nacionalnih momčadi. Upravo su oni najveći stručnjaci jer su u tome iz dana u dan i dijele istu strast kao i pobjednici - kaže Boban.

Uz kapetane i izbornike, o nagradama će odlučivati odabrani novinari te po prvi puta navijači.

- Mediji su još jedan jako važan dio nogometa, a navijači su ti zbog kojih sve to i radimo. Prekrasno je spojiti sve te važne komponente u ovoj nagradi - dodaje Boban.

Novotarija je - nagrada za navijače, točnije nagrađivat će se najemotivniji navijački trenutak u 2016. godini, a birat će je navijači među sobom na društvenim mrežama.

- Odlučili smo jednu nagradu posvetiti navijačima iz jako jednostavnog razloga. Bez njih nogomet ne bi bio to što jest, želimo im odati priznanje za sve što donose ovom sportu. Jedva čekam taj 9. siječnja, dan kada ćemo slaviti nogomet najvažnijom nagradom u našem sportu - zaključio je Boban.

Linker
19. travanj 2024 03:12